29 apr. 2009

Soundtrack Nunta Muta




Nunta Muta

Vedeti filmul lui Horatiu Malaele intitulat "Nunta Muta" si veti intelege de ce trebuie sa va aparati Artistii.

Cu timpul veti cultiva si va veti umple viata, bucurandu-va si de alte componente decat intunericul si banii...

Incercati!


pentru conformitate:
http://www.nuntamuta.ro/

28 apr. 2009

Prospectii la Manastirea Sinaia.

Detaliu cu vitraliu din Cetatea Veche

Exterioare in Cetatea Noua

In micuta biserica din Cetatea Veche.

In turla Manastirii privind spre Valea Dorului.

Zambete inainte de final...


Prospectii la Sinaia, sau ultimele cadre cu Miki...

...si primele cu Alexandru, caruia ii multumesc ca si Mihaelei pentru tot efortul si investitia facuta.
Mergem mai departe.

Multumesc Mihaela pentru toate dorintele tale si spor in tot ceea ce vei intreprinde de acum!
Multumesc Ieromonahului Mihail Harbuzaru pentru dragostea si suportul sau!

Prospectii VSU pentru Manastirea Sinaia 2009

Mihaela Orceag - cameraman
Alexandru Munteanu - scenarist
Victor Vurtejanu - regizor

Mergi mai departe Catalin!


Il tin cu ambelele mele maini. Si zambim sprijniti de multe tipese tinere si dragute.

Cata e tanar si poate sa recupereze. Cata va face sport si va vorbi cu "Dom Doctor" Remus si impreuna vom trece peste toate! Si va lupta si va avea grija si mai multa rabdare. Da, Cata va face toate astea.

Insa nimic nu va mai fi la fel...

Iti tin pumnii si ma rog pentru tine prieten drag, desi esti singur ca orice barbat in marile clipe, Dumnezeu va veghea asupra incercarii tale! Curaj, mergi mai departe! Sunt atatea ce abia te asteapta sa le dai viata!
Hai prietene lupta!
Nu esti singur!

Dor de ea.


Imi e dor de ea. Nebun de tare dor. Nu o voi mai regasi-o. Nici pe ea, nici pe mine cel de atunci. Nici starea aceea, cand puteam lasa totul balta si fugeam cu ea peste pamant.

Curand ma voi indragosti si voi naste copii. Le voi povesti de mare, de cer, de blestemul ce ma tine legat de scandura scenei si de ea.

Cate regrete...Insa toate ale mele. Nici unul de imprumut sau de daruit. Toate legate si aruncate in mine. Nici o minciuna si nici o tradare. Si asta ma face sa pot zambi si acum, desi dorul de ea ma cuprinde si ma stinge. In lumea gri, inconjurat de mortii ce umplu strazile, de zombi cu mintile facute prastie, dorul de ea mi-au fost gura de oxigen si bucata de anafura ce mi-au alungat intunericul.

Cant ruinelor, ele au rabdare sa asculte. Patul nefacut din viata mea poarta o vina, doua...trei, cui ii mai pasa?

Imi iau imaginatia, muzica, prietenii, vointa, sufletul si pornesc spre un nou inceput.

Crezi ca vei gasi altul ca mine ?
Te inseli, nu-mi place sa ma laud dar totusi...sunt cel mai bun, viata...

26 apr. 2009

Angajez partener de scena

Initez un nou proiect ce va avea ca finalitate, realizarea unui ultim spectacol de teatru in care voi aparea in calitate de actor profesionist.

Am pornit alaturi de Catalin Stelian si Alexandru Munteanu, dupa ce am parcurs de multe ori lista celor ce ar putea sa ma sprijine. Pana acum doar cei doi prieteni, au deschis usa studioului V.S.U. Si au venit cu idei superbe si cu toata disponibilitatea lor. Avand in vedere sacrificiul pe care trebuie sa il faca, gestul lor este cu atat mai onorant. Catalin va trece curand de o operatie nenorocita, Alexe pe langa TVR si cei 6 (sase) caini, este si Tata si Sot si Nas.

Mi se dovedeste inca odata ca cei care inteleg intr-adevar sa faca ceva in viata, sunt tot cei care muncesc cel mai mult. Cei ce zac toata ziua, sunt tot timpul "ocupati" si "nu au cum". De ceva vreme, am incetat sa mai arat cu degetul si incerc sa imi fac zilele ramase, cat mai frumoase. Am renuntat la mai toate incercarile de corectare, incercand de acum sa ofer doar posibile alternative in fata unui sistem obosit, penibil si putred. Asa am gandit sa fac si acest "come back" pe scandura scenei.

"Angajez partener de scena" este un proiect ce cauta sa spuna lumii povestea unui actor in viata, aflat acum inaintea propriei sale disparitii. Ce se intampla cu Actorii inainte, in timpul si dupa un spectacol de teatru. O incercare de a dezvalui o parte din culisele creatiei unui act artistic. Pornit initial de la o idée ce ma bantuie de multa vreme - eram si eu inca unul din institutionalizatii din cultura subventionata, actor al TNB-ului bucurestean, alergam cu cativa colegi peste tot, manati de dorinta de a comunica adevarat cu publicul, nu in jalnice productii ce ne prabuseau literalmente spiritual si pe noi dar mai ales pe cei ce plateau sa ne vada. Rezultatul il vedeti acum cand se raporteaza salii pline de spectatori, insa nici unul dintre voi nu le calca pragul cu adevarat.

Scriem sau adaptam singuri textul, proiectam situatii care mai de care mai teribile, am cumparat lumini, am cumparat instalatii de sunet, avem studioul V.S.U. transformat si in sala de repetitii, proiectam decoruri, scenografia, mai toate dupa proprile idei, cautand noi actori care sa ni se alature. Muncim cat e ziua de lunga la mai toate cele necesare ale piesei, in putinul timp ramas.

"Angajez partener de scena" mai are nevoie insa, de aportul a trei tineri actori. Fete si baieti. Dar mai ales de...Aceea ! Actrita cu A foarte maaare! O vom regasi cu siguranta. Asa cum si ea ne cauta de atata timp.

In rest problemele obisnuite - solutii de PR, solutii de Transport, carburanti, Tehnicieni, Graficieni & Saitisti dibaci, soferi, Spatiu de publicitate, probabil un site, sau un alt blog...

V.S.U. SRL are de acum un sprijin in chestiunile finaciar- contabile. Un profesionist ce ne va apara in fata agresiunii statului roman ce este hotarat sa darame libera initiativa, mai ales in zona culturala.

Stiu ca incerc din toate puterile mele ca aceast proiect sa devine realitate. De voi reusi sau nu, nu este doar o chestiune de vointa a mea. Actorii sunt in viata. Organizati, investind timp, bani si multa jertfa, dar mai ales dornici de a va prezenta arta lor.

Desi putin probabil…poate ne aude careva!

24 apr. 2009

Întoarcere în lume.

Final de spectacol pe fonduri albastre...

Si toata fata te ustura. Si abia poti vedea dupa tot "parteneriatul"
cu reflectoarele si proiectoarele de scena...


Ocrotit de un foarte talentat make-up artist, ultimul mare peruchier al teatrului romanesc si nu in ultimul rand un prieten cum rar iti este dat, domnul Marian Neagu

Gata domnule actor, acum puteti sa va intoarceti in lume.


Fotografii realizate de Cătălin Stelian

Fara criza nu exista valoare


23 apr. 2009

Gabriel Gheorghiu




Piesa interpretata de maestrul Gabriel Gheorghiu, profesorul de impostatie vocala ce mi-a format glasul si mintea, asa cum se prezinta ele astazi, vreme de patru ani in Academia de Teatru si Film. Apoi profesorul de Canto Clasic cu care continui sa studiez si acum, la peste zece ani de la terminarea scolii de Teatru.

Spiritul demn si viu ce arde, daruindu-se in credinta ortodoxa si nu in ultimul rand, primul Artist ce a acceptat sa deschida seria documentarelor intitulate "Maestrii" careia am reusit, cu ajutorul lui Dumnezeu sa-i finalizez filmarile primului episod intitulat "Gabriel Gheorgiu - Arhitectul liric al Actorilor romani"

22 apr. 2009

Nu mai sunt singur.

Dureroasa fotografie a lui Catalin.

Portul din Eforie, prilej de noi reflectii...

Cam zece mii, insa alesi de spranceana mortii si a vietii.

Alchimistul ce ingenuncheaza durerea in suras

Tinerele ce mi-au reamintit de Hristos, de dragoste, de viata, cu oua si cozonac in ploaia ce a urmat "acelei zile"

Aici m-am nascut, aici traiesc si sper sa pot porni tot de aici.

Plaja din Satul de pescari.

Apa, gsm...finalul asteptat. Noi am cautat insa marea ce ia, nu mai da inapoi.

Curtea Manastirii din Teghirgiol.

Deci inca 2 carduri, apoi un snur pentru capac, nu am luat nici laptopu' sa descarcam...off

Cu brevetul meu de marinar de apa dulce am ramas doar la pupa navei.

Actorii sunt gata si in viata. Angajam public doritor...

Si parca nimic nu se va schimba...
Parca toate vor incremeni la fel ca la inceputuri. Cei ce se vor incumeta, cei ce vor accepta sa lupte. Cei ce vor fugi, cei ce vor ramane vorbind doar... Cei ce vor incerca. Cei ce vor pierde. Cei ce vor uita. Tarfele si hotii...

Toate sunt acolo...

De ce el le stie canta lumii, calm cu un zambet usor cinic afisat mai tot timpul in obraji si cu paharul de tarie in mana dreapta? De ce imbecilitatea de politician roman prefera sa se tarasca la picioarele Artistului...decat sa inceapa treaba? De ce romanilor le place "Bun e vinul ghiurghiuliu" sau cele patru masuri in mi minor din "Ciocarlia" numai atunci cand le asculta furate (preluate se pune oficial, nu?) si mondializate de la est la vest? De ce pierdem fara sa ne prezentam? De ce preferam atat de mult fuga de noi insine...va ramane doar o alta taina insa pentru cei mai multi dintre obositii sau deznadajduitii orasului gri...

Doar vreo zece mii de suflete au fost acolo si au inteles. Cati vor aplica, veti vedea voi in anii ce urmeaza.


Goran Bregovici la malul Marii Negre - sau 1000 de km in 2 zile si 2 nopti. Peste 5 Giga de fotografii, 8o de minute de reportaj live, 35 de litri de motorina pe traseul Bucuresti - Fetesti - Cernavoda (prospectii) - Constanta - Eforie - Constanta - Mamaia - Constanta - Eforie - Mangalia - 2 Mai - Manastirea Teghirghiol - Constanta (Portul Tomis) - Fetesti - Bucuresti. Prea putini acumulatori si carduri foto. Intalnirea cu doua tinere studente, ce ne-au tratat dragute cu oua rosii, galbene si cozonac in parcare, desi unii spuneau ca...ploua, insa mai ales au contribuit substantial la constructia noului sediu "vodafonecosmoteorange" prin programul "Hai si tu sa ne tocam banii si la sfarsit gsm-ul".

Cateva lacrimi sterse pe furis, chelia ce ma face sa rad caci incepe sa apara discret, amintirile ce te izbesc imediat ce zaresti MIG-ul 21 din curba Fetestiului, "Oceana" ce se tine scai de mine plangand "deep/inside..." Cateva fotografii ce trebuiau sa se nasca, multe sms-uri nesemnate ce ma indeamna sa pasc linistit si fericit. Capacul de la camera Olympus ce ne-a parasit si se odihneste acum in rada portului Tomis. Indicative de spp-isti codate in scenarii de nunta, locul de cort ce ma asteapta pazit de cei patru catelandrii din satul de pescari ajunsi acum dulai in toata regula, dar care imediat ce le vorbesc, ma recunosc si sar fericiti aruncandu-si urechile in aer chemandu-ma la viata.

Este peste toate ocrotindu-ma, dragostea si curajul camarazilor mei dragi Catalin Stelian, Sebastian Plamadeala si Calin Dumitrescu ce se incapataneaza sa ma apere, avand grija de mine in pofida tuturor necazurilor. Ei fara de care m-as simti la fel de trist ca cel ce sta departe de focul Credintei, al Nadejdei dar mai ales al Dragostei! Sunt putini cei ce inteleg.

Ce inteleg eu ?
Ca nu mai sunt singur!

Hristos a Inviat!

19 apr. 2009

Bregovic la malul Marii


Canta Bregovic cu Zamfir pe malul marii azi, in ziua de Pasti.
Stati voi la "otv & co"

Eu inca nu pot.

HRISTOS A INVIAT

Va multumesc voua, celor fara de care nimic din ceea ce insemn acum, eu sau compania VURTEJANU STAGE UNIT nu ar fi fost posibil.

Dumnezeu sa va daruiasca sanatate, pace si liniste. Credinta , Nadejdea si Dragostea voastra m-au intarit si mi-au daruit ceea ce doar putini muritori pot intalni in viata. Va raman recunoscator, va multumesc din toata inima si rog pe bunul Dumnezeu sa va daruiasca cele de folos. Hristos a Inviat!

Floarea Gaspar
Gabriela Luminta Vurtejanu
Liana Sega
Alina Iordan
Madalina Smocov
Gabriela Ionita
Anca Fratila
Mara Istina
Mihalea Orceag
Roxana Gabriela
Ana Sarbescu
Alexandra Aurora
Ina
Mira Patrolea
Maia Morgenstern
Ioana Macaria
Elena Tiriboi
Anca Dimofte
Veronica Nicolae
Geta Cristea
Mariana Tifrea
Lisa Kalkovski
Carmen Avram
Gherghina Joelsson

Radu Vurtejanu
Ioan-Sven Vurtejanu
Gheorghe Ciprian Vurtejanu
Enoh Joelsson
Hansi Joelsoon
Sten-Olof Andresson

Maria Sauleac
Mihaela Mitrache
Radu Constantin Vurtejanu
Dem Radulescu
Adrian Pintea
Florian Pittis
Doru Davidovici
Valeriu Sterian
George Pruteanu
Iosif Sava

Arhimandrit Macarie Bogus
Ieromonah Mihail Harbuzaru
Ierodiacon Clement
Monah Pimen
Monah Daniel
Monah Siluan
Monah Spiridon
Preot Michael Tita
Preot Grigore Mazilescu
Preot Daniel Toader
Preot Marian Tanase
Preot Radu Sava
Preot Radu Felix
Prof.Petre Sima
Prof.Gabriel Gheorghiu
Prof.Mihail Stan
Dumitru Alexandru
Ender Eugen
Cristian Gabriel Ciubotariu
Ionut Moldovan
Marian Zahanagiu
Radu Sovaiala
Dinu Patarniche
Laurentiu Norocel
Filip Heruvim
Dan Teodorescu
Stefan Baiasu
Nicu Tifrea
Cristian Uta
Alexandru Lambrino
Stelian Cristez
Catalin Stelian
Sebastian Plamadeala
Iulian Dumitru
Dragos Cristea
Nelu Cristea
Marius Iacob
Florin Kevorkian
Radu Luta
Bogdan Constantinescu
Bogdan Bojanopol
Alexandru Munteanu
Bogdan Munteanu
Mihai Nicolae
Calin Dumitrescu
Cristian Filip
Dinu Lazar
Cristian Gram
Nicole Covaci
Cristian Minculescu
Dan Puric
Calin Pop
Dan Robert Badea
Dr. Daniela Poenaru
Dr. Mariana Popescu
Dr. Hristea Razvan
Dr. Remus Glogojeanu
Dr. Andrei Topor
Catalin "Interlink"
Ovidiu Niculescu
Sorin Paun
Valentin Anton
Viorel Draga
Sandu Ionescu
Costica Tudoran
Laurentiu Armeanu
Lucian "Bobo" Weiss
Lucian "Lulu" Tudoran
Catalin "Netu"
Agentul Cristian
Agentul Ioan
Nea Ene
Horatiu
Vlasti
Andes
Dorian
Toni
Unchiu
Utu

17 apr. 2009

Ce putin a mai ramas.


S-a incalzit. Soarele ma ia in brate cand pasesc in imensa curte a castelului bantuit de umbrele celor ce l-au pradat.

O musca imi atrage atentia asupra perfectiunii. Bazaie fericita si obeza de azi dimineata pe geam. Noaptea mi-am petrecut-o in castel. Am dormit bine si suficent. Dupa multa vreme.

Da musca a venit primavara. Da sunt Pastile. Da Neamul Omenesc inca nu poate...Dar suntem vii amandoi musca. Avem un castel in care bazaaaaim...Si am avut si cateva intalniri faine.

Vorbesc cu musca obeza desi stiu ca nu ma aude. Nici nu ii pasa de mine. E fericita ca e stapana absoluta a umbrei sale reflectate de un geam. Si bazaie dand cu capul pana isi va face cucuie de fericire. Ce fericita e musca asta. Ce mare e puterea ta Doamne!

E cald. Sunt viu. Am un castel.
Ce putin a mai ramas.

Prospectii in Muntii Apuseni - 2009






















Apuseni 2009 sau..."Regasirea Fratilor" sau...cantul ce se va stinge curand. Pacea si maretia Neamului ce piere incet dar sigur, renascand doar in "Cei ce vor fi"... Candva. Nu acum. In nici un caz acum. Cei de acum se incapataneaza sa nu isi mai doreasca nimic.

Generozitatea ta Calin, felul maiastru in care m-ai purtat pe brate pe mine si oamenii mei, nu are pandant pamantesc.
Ce fericit am fost si cata bucurie mi-a umplut inima nu am putut sa iti spun in bezna noptii sparta de focul de taina...O strig lumii acum. Aici. Ai dreptate, lumea va ramane in continuare limitata de proprile suficiente si pareri.

O strig in gura mare celor ce isi ingroapa viata in orasul gri pandind viitoare "responsabilitati" care sa ii lege de umilinta ce cu mandrie le-a devenit zabala...

Multumesc Calin Dumitrescu pentru sansa ce cu generozitate ai daruit-o echipei ce a format mica noastra expeditie. Cei doi tineri ce m-au "flancat", nefiresc de cruzi si de speriati de bucuria de a traii, au de acum in ei, primul pas facut in uriasa si dureroasa Aventura a Intalnirii cu Tine Insuti.

Multumesc tie si lui "Tatelu" Florin pentru toata dragostea crestina, generozitatea unica si imensa, ce mi-a daruit puterea de a ma desprinde inca odata de mlastina!

Stiu ca lacrimile noastre se vor uni in ploaia ce va spala durerea neamului ce se stinge incet. Dar sigur.

Prospectiile VSU din Muntii Apuseni Aprilie 2009

Călin Dumitrescu - Prieten Fotograf
Mihaela Orceag - Cameraman
Florin "Tatelu" Savescu - Maestru de Ceremonii
Radu Nuţă - Asistent de Productie
Victor Vurtejanu - Producator executiv

13 apr. 2009

In the death car...

Cu multe multumiri lui Catalin Stelian, cel ce mi-a tradus acestea...

A howling wind is whistling in the night
My dog is growling in the dark
Something's pulling me outside
To ride around in circles
I know that you have got the time
Coz anything I want, you do
You'll take a ride through the strangers
Who don't understand how to feel

In the death car, we're alive
In the death car, we're alive

I'll let some air come in the window
Kind of wakes me up a little
I don't turn on the radio
Coz they play shit, like...
You know...
When your hand was down on my dick
It felt quite amazing
And now that, that is all over,
All we've got is the silence.

In the death car, we're alive
In the death car, we're alive

So come on mandolins, play
When I touched youI felt that you still had your baby fat
And a little taste of baby's breath
Makes me forget about death
At your age you're still joking
It ain't time yet for the choking,
So now we can see the movie and see each other truly.

In the death car, we're alive
In the death car, we're alive


Un vant urlator suiera in noapte
Cainele meu maraie in intuneric
Ceva ma trage afara
Sa merg aiurea in cerc
Stiu ca tu ai timp
Pentru ca tot ce vreau eu
Tu vei face...
O sa faci o plimbare printe straini
Care nu vor intelege ceea ce tu simti

In masina mortii, suntem vii
In masina mortii, suntem vii

Am lasat fereastra deschisa sa intre putin aer
Parca ma trezeste putin
Nu deschid radioul
Pentru ca pun numai piese de cacat,precum…
Stii tu...

Cand mana ta ma mangaia usor pe p…a
Ma simteam chiar nemaipomenit
Si acum ca toate astea s-au terminat,
Tot ce ne-a ramas e linistea

In masina mortii, suntem vii
In masina mortii, suntem vii

Deci haideti, sa cante mandolinele

Cand te mangaiam
Am simtit ca inca mai ai pielea ca a unui bebelus
Si un gust, ca respiratia unui bebelus
Ceea ce ma face sa uit de moarte

La varsta ta inca mai faci glume…
Inca nu a sosit timpul pentru inabusire
Asa ca acum putem vedea filmul
Si ne putem vedea unul pe celalalt, cu adevarat

In masina mortii suntem vii
In masina mortii suntem vii

12 apr. 2009

Goran Bregovic - In the Death Car - live in Sarajevo 2000

Un vant urlator suiera in noapte
Cainele meu maraie in intuneric
Ceva ma trage afara
Sa merg aiurea in cerc
Stiu ca tu ai timp

Pentru ca tot ce vreau eu
Tu vei face...

pentru toti cei ce s-au izbit de imposibil...asa cum mi se intampla si mie. Acum... si de ceva vreme...

11 apr. 2009

Asteptand...


Toate, inclusiv "compu" meu imi spun sa astept...

de la cine?
ce...?
Mai astept un pic ca sa nu fiu acuzat ca nu tin cont de "semne" insa ma pornesc curand!

din nou.