1 apr. 2011

Mănăstirea Sinaia.

Se împlinesc vreo cinci, şase ani de când Dumnezeu ne-a ajutat să finalizăm acest proiect. Entuziaşti şi dornici să împărtăşim lumii câte ceva din comoara pe care o aflasem, am căutat soluţii şi căi dintre cele mai diverse. Ca echipamente...doar o brumă, ca experienţă...mai nimic, ca suport...doar bunul Dumnezeu şi dorinţa noastră fierbinte de a reuşi.

Astăzi "Cântările Postului Mare" , CD-ul realizat împreună cu strana Mănăstirii Sinaia este un material apreciat şi difuzat în ţară şi în străinătate. Îmi vin încă semnale de la necunoscuţi care îl ascultă cu plăcere. Poate pentru că este singura producţie ce a reuşit să grupeze minunatele cântări psaltice culese de talentatul Părinte Mihail, astăzi Ieromonah şi Doctor în Teologie, poate pentru că împreună cu Lucian şi Ender am reuşit să obţinem un sunet cald, curat şi natural pe master, nu ştiu şi nu cred că voi afla...Ce ştiu cu siguranţa este că am simţit să facem asta sincer şi curat, fără compromisuri comerciale sau de altă natură şi că ne-am rugat să găsim o cale să reuşim. Şi Dumnezeu a îngăduit.


Manastirea Sinaia - Iata Mirele

6 comentarii:

  1. Salutare Victor! De-abia azi am descoperit blogul tau, desi am ascultat inregistrarile pe care le-ai facut la Sinaia.
    Ambele CD-uri sunt minunate si iti multumesc ca ai avut initiativa realizarii acestora. Era pacat sa se piarda interpretarile minunate ale cantarilor psaltice realizate de parintii Sfintei Manastiri Sinaia.
    Imi amintesc de o seara de vara sau toamna, cand ma plimbam cu tine, cu Ita si cu fratele Nicolae si cand cantam pe drum. Atunci ti-am fredonat un cantec cu o linie melodica foarte simpla, pe care mi-ai cerut sa ti-l mai cant de cateva ori pentru a-l memora, deoarece doreai sa il folosesti in spectacolele de one man show.
    Nu stiu daca ti l-ai mai reamintit cand ai ajuns la Bucuresti, dar eu il tin minte si azi.
    Te salut Domnule Actor si Omule de Spirit, Andrei Victor Vurtejanu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fara sa mai verific cine este "Gramusteanul" iti voi spune draga George ca imi aduc aminte cu drag de dupa amiaza de primavara cand urcam impreuna drumul Reginei si ma bucurai cu melodia aromana (pe care din pacate am uitat-o) fie si numai pentru ca sunt multi cei pe care i-am rugat sa imi cante, dar numai cativa au inteles cata nevoie aveam...

    Multumesc pentru cuvintele frumoase, sper sa ne revedem sanatosi! Doamne ajuta,
    Victor

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo, domnule! Nu degeaba esti ACTOR! Ai o memorie de elefant! Chiar eu sunt si iti promit ca la urmatoarea vizita in Bucuresti te voi cauta...Macar ca sa iti fredonez acea linie melodica simpla care ti-a placut atat de mult. Adresa mea de e-mail este mucianu_george@yahoo.fr
    Astept un semnal acolo, de fapt un numar de telefon la care poti fi gasit si iti trimit si eu numarul meu de mobil.
    Numai bine Victor si succes cu tabara de creatie de la Horezu. Foarte tare chestia!!!

    P.S. Ce mai face Itza? In afara de faptul ca e casatorit si ca va avea sau are deja un copil? Cum il mai putem contacta pe copilul mare care s-a maturizat intre timp?

    RăspundețiȘtergere
  4. M-as bucura tare sa te revad si sa finalizam melodia:) Iti las contactele pe adesa de mail.

    Despre Ita ce stii tu aia stiu si eu. Ii pastrez o amintire calda undeva in inima mea

    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. felicitari pentru toate lucrurile si faptele minunate pe care le faceti!
    Doamne-ajuta!

    RăspundețiȘtergere

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.