vineri, 22 aprilie 2011

Jurnal de Tabără part 5.

Ziua a debutat emoţionant căci am primit artiştii în tabăra noastră. Taraful "Muguraşul" condus de profesorul Petrică Sima, format din elevi ai Liceului de Artă Vâlcea, ne-a prezentat o lecţie de muzică absolut specială. Am aflat cum sună un contrabas, viorile, saxofonul şi acordeonul, toate reunite în taraful tradiţional. Ne-am bucurat şi de un recital minunat, o călătorie muzicală ce a emoţionat şi a încântat. Mulţumim dom' profesor Sima, mulţumim Muguraşul !

Apoi pornirăm în excursie...vorba olteanului...! Am vizitat Rezervaţia Trovanţilor din Costeşti, celebrele pietre care cresc, pentru ca mai apoi să petrecem dupa amiaza în Sfânta Mănăstire Hurezi. Locuri minunate, oameni calzi şi primitori, o parte de ţară care trăieşte, departe de fals şi monoton, încă vie şi gata să te primească cu suflet curat.

Poate ultima relatare de aici, căci drumul ne aşteaptă, timpul a fugit pe nesimţite şi noi poveşti stau gata să se nască. Doar pentru cei ce vor îndrăzni. De la Horezu, un colţ de rai românesc, te salut!