20 apr. 2011

Jurnal de Tabără part 4.

Şi am pornit din nou să cunoaştem, să învăţăm şi să ne bucurăm într-o nouă excursie. De data aceasta am vizitat una dintre cele mai interesante saline din ţară, aflată în mina de la Ocnele Mari. Aici pe lângă biserică, muzeul şi locurile de agrement amenajate, am aflat amănunte  deosebit de interesante. Printre altele că exploatarea sării aici continuă şi că filonul de unde se extrage, livrează sare în special în străinătate. De ce ? Pentru că în România preţul a fost doborât de subproduse importate pe bani grei...

Impresionat poate de setea noastră de cunoştere, inimosul nostru conducător auto ne-a invitat să îi cunoaştem gospodăria şi familia. O surpriză excepţională pe care ne-am grăbit să o onorăm. Aşa micuţii au putut învăţa cum se altoieşte un pom, cum se adună fânul, că laptele nu vine de la Mall şi de ce nu...cum se poate trăi cu o alocaţie zilnică de hrană pentru copii (şi domnul Marcel are patru fetiţe mândre şi frumoase) de numai 6 lei...preţul unei chiftele la nocivele fast-food-uri...

Am cunoscut iezii şi capra, ne-am bucurat de viţeluş şi de văcuţă, am explorat fiecare ungher al gospodăriei ce ne-a fost deschisă cu bucurie de o familie caldă şi extrem de unită, de români adevăraţi, ospitalieri şi plini de dragoste. Le mulţumesc din toată inima doamnei Floredana şi Marcel Petrescu care împreună cu întreaga familie, au înţeles şi au sprijinit din toată inima eforturile noastre. Sper că bunul Dumnezeu să le dăruiască sănătate şi puterea de a îşi vedea eforturile răsplătite.

10 comentarii:

  1. Sarea NaCl...este foarte pura din salina romaneasca si se vor obtine parbrize clare pentru masini de lux in alte tari. Noi cumparam la SuperMarket sare cu Iod care mai are si alte mizerii in ea... provenita din tarile arabe bogate in petrol si care au bani de instalatii de desalinizare pentru a obtine apa dulce din apa de mare. Ei platesc pe "grecoteiul cu nas subtire" sa-i scape de deseuri... si el ne vinde sare cu Iod ca este sanatoasa si mai scumpa la raft.
    Sarbatori fericite dumneavoastra & copiilor din tabara !

    RăspundețiȘtergere
  2. Absolut corect! Multumim, Sfintele Pasti cu bine si multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne, ce frumos!!!
    sper ca nu ati mancat iedutii...
    Felicitari pentru toate activitatile!
    Copiii sunt tare fruomsi si destepti!
    Gazdele minunate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim dna.Diana! Un Paste luminos si imbelsugat va dorim.

    RăspundețiȘtergere
  5. scuze pentru erorile comise.scriu tare tarziu.
    poate lasati datele de contact ale gazdelor la vedere, pe blog, intr-un coltisor special. cine stie cand vom ajunge si noi pe acolo...
    Multumesc frumos pentru urarile de bine.Imi doresc doar un Paste linistit, plin de iubire alaturi de familie si ceva mai multa odihna!in rest prea imbelsugat nu... ca sunt la regim(nu de slabit)si oricum nu pot manca mielutii si iedutii ca imi sunt tare dragi animalele.
    Sanatate si Doamne-ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Diana: Avand in vedere ospitalitatea familiei Petrescu, i-am incurajat sa deschida o pensiune, dar momentan este destul de dificil. Poate cand vremurile vor permite aceasta, vom afisa cu bucurie noua adresa. Pana atunci a fost doar o vizita privata, senzationala.

    RăspundețiȘtergere
  7. eu fiind profesor
    (de lb.engleza-vezi http://cafeneaualingvisticaromaneasca.blogspot.com
    si http://www.didactic.ro/)
    imi doresc tare mult sa merg cu elevii mei intr-o astfel de tabara unde pot lua contact cu oameni valorosi pentru cultura traditionala romaneasca.ceea ce faceti dvs. este cu adevarat minunat.
    asteptam cu nerabdare un nr de telefon de la familia Petrescu, pe care o felicit din inima si ii urez spor in toate si in primul rand curaj!
    cu drag

    RăspundețiȘtergere
  8. Atunci cu mare placere va invitam in viitoarea tabara, pe care intentionam sa o organizam undeva in jurul datei de 5 iunie cu ocazia festivalului de ceramica de la Horezu.

    Eventual putem colabora si pentru o tabara la mare, pe care dorim sa o organizam, pe acelasi format de traditii si educatie, cu excursii in zona Dobrogei si campare pe litoral.

    RăspundețiȘtergere
  9. Doamne ce provocare!
    nr meu de telefon este 0763/622117
    Pentru tabara la mare putem organiza cu Fundatia Sfintii martiri Brancoveni si manastirea Casian ce pot oferi cazare si un program superb.Ei tin foarte mult la promovarea traditiilor.Ma mai bag si eu cateodata sub aripa lor protectoare si facem activitati deosebite cu oameni deosebiti.va pot lasa un nr. de telefon al Fundatiei.Domnul Bouros e deosebit!!!
    m-as baga pentru 5 iunie dar trebuie sa stiu un pret sa ma pot organiza.astept detalii!!!
    cu drag

    RăspundețiȘtergere
  10. Am notat. Noi taberele le organizam numai in regim privat si la fel ca la toate activitatiile afisam public oferta. Asadar imediat ce avem gata logistica, dam de veste. Multumiri.

    RăspundețiȘtergere

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.