20 sept. 2010

Rămas bun nenea Horică.


A murit la vârsta de 86 de ani, într-un spital din oraşul gri, unul dintre dintre actorii consacraţi ai Teatrului de Revistă.

Horia Şerbănescu, un actor cu un umor subţire, care nu de puţine ori a încântat publicul atât pe scena Teatrului Constantin Tănase, pe scena Naţionalului, cât şi în numeroase filme şi producţii ale Radiodifuziunii Române. Cine nu l-a văzut jucând în filmele lui Jean Georgescu, cu siguranţă a fost cucerit de măiestria sa, în populara emisunie a radioului: "Ora Veselă". Un artist înţelept care ne-a învăţat că pentru a trăi mult, trebuie să murim de râs în fiecare zi.


Eu mi-am făcut din meserie un crez, un fel de a gândi şi de a supravieţui prin a face oamenii să râdă. Consider că, la ora actuală, a face lumea să râdă este cea mai frumoasă meserie din lume. Totuşi, nu este suficient să înveseleşti lumea şi să fii vesel numai tu, ci să dai din veselia ta şi altora. Socotesc că pentru noi, pentru ţara noastră, cea mai frumoasă şi cea mai importantă artă este veselia. La vârsta mea, mi-au dispărut aproape toţi colegii, în frunte cu partenerul meu de scenă, Radu Zaharescu. Practic, sunt singur. Nu am pe nimeni, absolut. Am tras pe dreapta...


IN MEMORIAM
HORIA ŞERBĂNESCU

16 martie 1924 - 19 septembrie 2010

3 comentarii:

  1. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

    RăspundețiȘtergere
  2. l-am cunoscut pe fiul sau... ce pacat, ce cumplit, sa moara singur... of...

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule fotografu' Dinu Lazar; faceti o presupunere eronata in baza unui articol mai vechi.
    Portiunea din josul postarii a fost preluata (in afara contextului) dintr-un articol de presa publicat cu ani in urma in care, desigur ca, se referea la tipul de izolare profesionala datorata disparitiei colegilor de breasla, probabil mai ales la cei din generatia sa. Cei ramasi in familie, precum si vecinii, i-au fost in preajma atat cat s-a putut si in masura in care dansul le-a dorit prezenta.
    A fost vizitat la spital, apoi condus pe ultimul drum de fiul sau, precum si de fosta lui sotie si fiica mai mica - care au venit special din Germania.
    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

    RăspundețiȘtergere

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.