10 iul. 2010

Disciplina.


“În meseria noastră învăţăm vesnic. Actorul, chiar dacă are la activul său o carieră îndelungată, trebuie să se simtă mereu ca la primul rol, să aibă starea de spirit a unui ucenic. Actoria este o meserie de disciplină. Ca militaria. Fără talent nu ajungi la meseria de actor, fără disciplină, nu poţi s-o practici. (…) Generaţia mea de actori a făcut paşi importanţi spre simplitate, în contrast cu jocul încărcat al actorilor din generaţiile anterioare. Noi am tins spre un fel de a vorbi pe scenă mai simplu, mai apropiat de viaţă, mai firesc, în spirit stanislavskian. Nu cu artificii poţi fi modern, nu ocolind adevărul ! Firescul, simplitatea aparţin tuturor formelor de teatru, pentru că ele sunt expresia vieţii.”

Olga Tudorache

2 comentarii:

  1. D-na. Olga Tudorache are dreptate ca intotdeauna...se refera la "militarie" ca la o chestie ideatica...Dar cand vezi in militaria romaneasca in rezerva avansari din plutonier in General cu nushtiu cate stele,fara razboiu'-Doamne Fereste!, fara scoala militara minimala pt sergenti...e trist.
    D-nei profesoare de actorie si D-nei actor Olga Tudorache...multumirile mele in calitate de spectator !

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, dar tinerii actori, jale. Dupa generatia de aur urmeaza vidu`.
    Sute de facultati de stat si particolare varsa pe piata actori cu diploma care fac de ris meseria asta... trist, foarte trist.

    RăspundețiȘtergere

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.