vineri, 9 iulie 2010

Fabricile de şomeri.

Ia să mai tragem o linie de adunare şi să purcedem la o mică concluzie. Deunăzi într-un interviu realizat de unul dintre cele şapte (7) canale ale TVR cu unul dintre foştii rectori ai UNATC, domnul Florin Zamfirescu, actor al Teatrului Odeon şi profesor de actorie în UNATC, ce aflăm ?

Că numai din instituţile de învăţământ superior ale statului - Facultăţile de Actorie - ies anual 400 de actori cu diplomă. Dintr-o pură curiozitate şi mânat de dorinţa de a înţelege de unde vine răul sădit atât de adânc în conştiinţa celor tineri în special, de ce ABC-ul absolut obligatoriu al profesiei este ignorat cu desăvârşire şi de ce tagma actoricească este invadată până în fibra ei cea mai adâncă de nonvaloare şi de un elementar bun simţ, am cercetat.

Ce am aflat ? Iată:
Celor 400 de absolvenţi ai şcoliilor finanţate de stat li se alătură încă vreo 200 de amărâţi de prin facultăţile private. Oameni ce au plătit cu bani grei aşa zise "studii de specialitate". Avem în total deci 600 de "actori" născuţi în fiecare an. Cu patalama şi ifos, căci altceva din păcate...Şi asta numai într-un singur an !

Că examenele se iau pe bani grei (aprox. 150 E/examen), că e de ajuns să o "atingi" pe secretară cu biata sută muncită de vreun părinte dornic să îl suţină pe dl. Goe ajuns "student la actorie la Bucureşti",
ca să îi modifice nota la examenul picat, nu mai sunt noutăţi decât pentru bietul profesor. Acesta naiv şi sincer nu îşi crede ochilor când este dat afară de clasa care nu mai suportă "tratamentul" educaţional.

Au păţit-o mulţi. Şi au tăcut. Şi vor continua să tacă. Răul nu este îndeajuns de mare încât să devină leac. Afacerea continuă. Ce mai contează că nici un teatru din ţară nu a mai angajat nimic de aproape 15 ani. Următorii 600 de "actori" stau gata să dea năvală într-un sistem tot mai şi tot mai însetat. Fabricile de şomeri continuă să vândă pe mai departe iluzii de carton...

pentru conformitate şi acest interviu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.