3 mar. 2010

Cântecele actorilor part.7


Laura Stoica pe numele său complet Adriana-Laurenţia Stoica, actriţă ce a jucat pe scena Teatrului din Ploieşti, a fost şi o cântăreaţă extrem de talentată ce a acoperit zona pop-rock, un spaţiu destul de lipsit de voci feminine in România.

Lansată în anul 1990 la festivalul de la Mamaia, un an mai târziu a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock. Melodia "Un actor grăbit", compusă de Bogdan Cristinoiu, a fost aleasă piesa anului. În perioada anilor 1987-1991 a participat la toate concursurile muzicale organizate în România pentru tinerele talente, Laura Stoica reuşind foarte repede să intre în preferinţele publicului.



Piese ca "Dă Doamne cântec", "Focul", "Cartierul" sau "Un actor grăbit" beneficiind de orchestraţii excepţionale, sunt repere serioase într-o zonă pe care Laura a dominat-o cu talent şi dăruire. Dispărută tragic în data de 9 martie 2006, în timp ce se întorcea de la un concert, Laura Stoica devine un tânăr artist cu un destin dureros, prea repede dispărut din conştiinţa publicului pe care l-a iubit.

"Mai frumoasă" o piesă mai puţin cunoscută pieţei muzicale dar cerută de fiecare dată în events-urile pe care le produc, este scrisă chiar pe versurile Laurei Stoica.

4 comentarii:

  1. Dumnezeu sa o pomeneasca dimpreuna cu toti cei drept credinciosi plecati la Domnul!

    Dulce inima mai avu fata asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Kir Viktorakis, La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. Alexandru Munteanu4 mar. 2010, 02:27:00

    Cântecele Actorului part. 40 !
    Am început să facem 40 de ani. Tu primul!
    Dar poftiţi, serviţi, sunt de casă! Lăsaţi, nu vă descălţaţi, vă rog, şi mai serviţi cât sunt calde, că mai aducem, mai avem!
    Să dea Dumnezeu să mai ai ani mulţi şi sănătoşi! Şi să ţi se împlinească toate cele ce ţi le doreşti. Iară eu, netrebnicul, mă rog Lui să fiu şi eu pe acolo, vieţuitor, să apuc să le trăiesc pe toate cele ce te vor lumina. Iar de nevoia te va apăsa, tot Lui mă rog să fiu eu primul la care să te gândeşti.
    La Mulţi Ani!

    RăspundețiȘtergere
  4. Danca Daniela: Sper din toata inima, a trait si a ars pentru arta ei.

    Alexe, multam! Din toata inima! Si tie sa iti daruiasca Dumnezeu cele de folos sufletului tau frumos!

    Anonim: Multumesc. Nu ezita sa lasi un nume. Cat de mic, mi-ar face placere sa te cunosc. La sfarsitul anuntului poti scrie: Uite ba' de la mine, asta ... !

    RăspundețiȘtergere

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.