miercuri, 3 martie 2010

Cântecele actorilor part.7


Laura Stoica pe numele său complet Adriana-Laurenţia Stoica, actriţă ce a jucat pe scena Teatrului din Ploieşti, a fost şi o cântăreaţă extrem de talentată ce a acoperit zona pop-rock, un spaţiu destul de lipsit de voci feminine in România.

Lansată în anul 1990 la festivalul de la Mamaia, un an mai târziu a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock. Melodia "Un actor grăbit", compusă de Bogdan Cristinoiu, a fost aleasă piesa anului. În perioada anilor 1987-1991 a participat la toate concursurile muzicale organizate în România pentru tinerele talente, Laura Stoica reuşind foarte repede să intre în preferinţele publicului.Piese ca "Dă Doamne cântec", "Focul", "Cartierul" sau "Un actor grăbit" beneficiind de orchestraţii excepţionale, sunt repere serioase într-o zonă pe care Laura a dominat-o cu talent şi dăruire. Dispărută tragic în data de 9 martie 2006, în timp ce se întorcea de la un concert, Laura Stoica devine un tânăr artist cu un destin dureros, prea repede dispărut din conştiinţa publicului pe care l-a iubit.

"Mai frumoasă" o piesă mai puţin cunoscută pieţei muzicale dar cerută de fiecare dată în events-urile pe care le produc, este scrisă chiar pe versurile Laurei Stoica.