29 oct. 2008

Din nou despre distrugatori (part.1)

Cand exista Vointa va exista si o Cale. Am invatat asta anul acesta. Si o aplic. Exista timp pentru toate. Exista timp sa iubesti. Exista timp sa mori...A spus-o Paler. Si a spus-o frumos.

Ca in fiecare an, sarbatoarea sfantului Dimitru pe langa bucuria ce mi-o aduce, este un prilej prielnic pentru un bilant personal. Atunci alaturi de multi frati in credinta pornesc spre dealul Patriarhiei. Ani la rand am facut asta impreuna cu Ceata mea. De ceva vreme pornesc spre Sfantul Dimitrie doar cu Cristian ultimul ramas langa mine din acea frumoasa intamplare.
Anul acesta am incercat sa aducem si cativa copii alaturi de noi. Elevi ai scolii 184 din mahalaua Chitilei acolo unde Cristian preda ore de religie. Dintr-un grup anuntat de 20 de copii, doar 6 s-au tinut de cuvant si au onorat invitatia profesorului lor.

Am sa incerc sa fac si o ilustrare foto a acestui eveniment, insa nu ma pot abtine sa nu va marturisesc tristetea ce ma bantuie dupa acest eveniment. Bineinteles ca si aceasta mare sarbatoare a crestinatatii a fost lasata pe seama unor veritabili ciubucari. Acestia ca de fiecare data au adus imense panouri cu leduri (ultima tehnologie in domeniul showuri-lor media) dar nu au adus decat cateva toalete eco, pline de fecale si de zoaie... Au carat pe deal care de tv. in transmisii care mai de care mai "directe" dar nu au informat si fortele de ordine despre directia acestui imens eveniment, acestea comportandu-se cu bietii oameni veniti sa se inchine, la fel ca si cu huliganii de pe stadioane...

Au ridicat doua scene imense, supradimensionate pe care bietii calugari pareau niste papusi colorate ce se agitau in lumina HMI-urilor inchiriate pe bani grei...cautand microfoanele ce bubuiau in frecvente joase, mixate prost in instalatii ce aveau difuzoare montate si in padure, totul transformandu-se intr-un imens urlet amplificat si reflectat de blocurile din jur la nesfarsit...

Au aruncat in corturi de plaje cumparate de prin metro, brico, samd...magazinele de obiecte religioase (pangarele) neasigurand energie electrica, toalete, apa, vitrine, rafturi, spatii de depozitare samd. Asa ca bietele maici ce au impletit zece veste preotesti tocmai la manastirea Varatec si au venit aici si cu miere de albine, lumanari din ceara, metanii si altele, in speranta ca vor putea vinde cate ceva, au improvizat pe cutii si au atarnat de peretii cortului, obiecte unice ce inmagazineaza in ele rugaciune si jertfa, munca si speranta.
Toate aruncate la cos de aceiasi echipa de "organizatori" adusa acum si in Bucuresti, dupa ce a distrus marea sarbatoare a cuvioasei Maici Parascheva la Iasi. Acolo unde oamenii au murit striviti, batuti, imbranciti si umiliti.

Nu avea nimeni pretentia sa existe un salt imens in materie de organizare adminstrata de statul roman ocupat cu alte alegeri....Adica? Iata: locuri de odihna, banci, apa, toalete curate, suficinte, spatii de rugaciune, magazine luminate, curate, in care sa afli ce cumperi si sa poti comunica cu producatorii. Peste tot insa nu gaseai decat tigani la furat si "cersit", asa zisi "vanzatori ambulanti" cu piatra ponce si reviste porno...Si toate ar intra in culoarea locala a Bucurestiului condus acum de ...un doctor.

Insa sa nu poti sta la coada in linsite, in rugaciune. Sa fi obigat sa scoti din picioarele oamenilor viata a 6 copii si sa te retragi, incercand sa ii protejezi cu corpul tau. Sa tipi alungat de urletele difuzoarelor, sirenelor...ca sa te faci auzit? Sa nu poti sa cumperi in zona, pe banii tai, o sticla de apa minerala...Sa stai 8 ore la coada pe loc??? Inaintand doar pret de 500 de m?

Este foarte trist si este pacat. Echipa de organizatori, armata de consilieri si banda de escroci ce au ocupat iata si organizarea de evenimente religioase, poate acum sa se mandreasca cu o noua reusita...au mai distrus dupa sarbatoarea Maicii Parascheva, acum si sarbatoarea sfantului Dimitrie (ocrotitorul Bucurestilor, sac...)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.