22 iun. 2008

Pacat RGC...

Acesta este raspunsul meu la agresiunea concertata asupra trupei Phoenix, asupra lui Cristi Gram si a lui Nicu Covaci, in special pe forumul comunitatii chitaristilor din Romania (RGC). Consider absolut jignitoare atitudinea multora ce acum latra, catre caravana ce trece, neintelegand mai nimic din ceea ce se intampla in jurul lor.
Fie sa Renasca!

Nu se chinuie decat cei pentru care fiecare argument de bun simt adus in aceasta lunga discutie, este complet inutil. Pentru acestia, chin este totul!
Studiul, repetitiile, convietuirea intr-o trupa, intr-o comunitate, sunt cuvinte de prisos, trimise rapid spre cosul de gunoi.
Acestia fac baldabac imediat ce e vorba de cultura, de educatie, de traditie, de istorie, de minimul de respect cuvenit Artistului autentic, oricare ar fi el.

Orice decizie de continuitate. Sau solutile de iesire din impas, incercate, uneori gasite, definitive sau provizorii initiate de Artist se soldeaza cu aparitia "chinuitului" ce mai arunca o bucata din otrava lui. Mai provoaca inca-odata. Si tot asa, de cand lumea si pamantul.

Artistul nu se chinuie aici. El raspunde asemeni lui Covaci sau a lui Gram sau a lui Kappl, sau Baniciu, sau Gillan sau oriunde exista Artist autentic. Chinul Artistului e cu totul altul si acela face parte din Legile Artei.

Artistul stie cine este. De unde vine. Ce are de facut. Unde a gresit. Unde trebuie sa mai munceasca. Aplica o intreaga viata de Munca cu El Insusi!
Idiotul se bate cu lumea. Cu Artistul. Cu Dumnezeu. Cu Natura. Cu Tot...

E cel mai simplu. Problema nu e la mine. Nu e a mea. Sa o rezolve altul... impersonal totul...Asa apare gunoiul...
Sau linistit apele? Ia sa mai latru odata! poate, poate. Cine stie, poate mai storc ceva...poate sunt si eu acolo. Langa ei. "Ca ce domne'? ca cum? pai ia sa... caaaaa"

Artistul, este generos. Trece surazand.
Prostul il face si securist cand nu mai are argumente. Idiotul sub obladuirea anonimatului, isi pierde saliva pe drumul unde Artistul pt o clipa s-a oprit si generos la salutat!

Artistul reactioneaza asa cum a facut-o dl. Gram aici. Cu toti, pentru toti. Cu generozitate si calm.
Acum a postat aici si supremul adevar: Munca ! Ce naste valoarea adevarata.
Lumina straluceste pentru toti. Unii se incalzesc chiar sub ea.

Sunt doar cativa insa, cei care se pot impartasi din ea!
Multumesc Phoenix. Multumesc Cristi Gram!

11 comentarii:

  1. Desi urasc din tot sufletul sa fac comentarii pe tema asta, o sa ma risc. Mi se par la fel de penibili atat aia care ii injura pe Phoenix, cat si aia care ii pupa-n cur cu atata entuziasm. Nu sunt nici primii si nici ultimii care se despart sau se impaca. Nu sunt nici genii, dar nu sunt nici Neica Nimeni. Fane

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Problema nu este daca trupa Phoenix, hotaraste sa desparta sau nu. Desi realizez ce pierdere ar fi ruperea trupei acum. Nesimtirea si tupeul fantastic al unora care habar nu au despre ce inseamna munca intr-o astfel de aventura m-a facut sa iau atitudine. O trupa de asemenea anvergura, inseamna mult mai mult decat trei acorduri insirate de pe o "tabulatura" la balul bobocilor din liceul pe care cu greu se chinuie sa il termine acestia.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu pot sa picep chestia asta, din pacate. Din partea mea, fiecare e liber sa injure pe cine vrea, cand vrea, cum vrea. Sunt oameni care il injura pe Dumnezeu? Sunt. Sunt oameni care il injura pe Alah? Sunt. Sunt oameni care il injura pe Budha? Sunt. Deci, care e problema? De ce mi-as pierde timp sa ma enervez ca unul il injura pe altul fara argumente? Am citit io o chestie intr-o carte (nu mai stiu cum se numea) care mi-a placut: "Viata e scurta. Morti o sa fim multa vreme". Fane

    RăspundețiȘtergere
  5. Sigur. Singurul amendament e ca unii tin sa isi declare apartenenta la valoare, la cultura, la civilizatie, samd. Si devin ciudati pentru altii, asa e...Unii nu trec indiferenti prin viata si pentru ca uneori au aceleasi "trairi" emotii, cu unele din valorile neamului...si atunci se complica un pic chestiunea. Apare constiinta,responsabilitatea samd.

    RăspundețiȘtergere
  6. Hai, mai lasa-ma cu victimizarea asta ca nu pun botu'! Cum eram noi aia ciudatii pe care nu-i intelege nimeni! Gata, deja am pierdut 5 minute pe o problema falsa. Fie sa renasca, fie sa nu renasca, treaba lor. Fane

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu se victimizeaza nimeni, Fane. Lumea e facuta si din diversitate, iar generatia noastra, de care bine faci ca amintesti, a reusit sa scape cu viata si destul de intreaga din diversele "curse" de pe traseu.Acum ea isi traieste visul. Implinindu-si micile dorinte, va naste o generatie mai puternica si asa pana la capatul fara de capat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Asta cu "generatia noastra", iar mi se pare o exagerare. Mie imi plac generatiile astea de acum, ca sa fiu sincer. Nu sunt deloc mandru ca am facut parte din nu stiu ce generatie care, vezi Doamne, s-a chinuit, s-a sacrificat sau nu mai stiu eu ce alte tampenii. Pai, bunica-miu care a facut razboiul, ce sa mai zica? Sa se sinucida? Tare mi-ar fi placut sa ma nasc acum, sa nu trebuiasca sa ma chinui cu nimic, fara sa fi avut de a face macar o secunda cu un regim imbecil, pe care sa-l injur o vreme, ca mai apoi sa-i plang de dor. Mare diferenta intre comunisti si astia care zic ca ei s-au luptat cu viata, ca ce naspa a fost, nu e. Fane

    RăspundețiȘtergere
  9. Baa, da cale lunga de la sa renasca in ghilimele la comunism.
    Pana la urma care-i treaba, unu inteleg ca se supara ca se ia lumea de unii si unul nu?

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu se supara nimeni. Unuia ii pasa si vrea sa schimbe ceva, altuia nu-i mai pasa de nimic. Era un schimb de idei, total neconstructive. Fane

    RăspundețiȘtergere

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.