duminică, 22 iunie 2008

Pacat RGC...

Acesta este raspunsul meu la agresiunea concertata asupra trupei Phoenix, asupra lui Cristi Gram si a lui Nicu Covaci, in special pe forumul comunitatii chitaristilor din Romania (RGC). Consider absolut jignitoare atitudinea multora ce acum latra, catre caravana ce trece, neintelegand mai nimic din ceea ce se intampla in jurul lor.
Fie sa Renasca!

Nu se chinuie decat cei pentru care fiecare argument de bun simt adus in aceasta lunga discutie, este complet inutil. Pentru acestia, chin este totul!
Studiul, repetitiile, convietuirea intr-o trupa, intr-o comunitate, sunt cuvinte de prisos, trimise rapid spre cosul de gunoi.
Acestia fac baldabac imediat ce e vorba de cultura, de educatie, de traditie, de istorie, de minimul de respect cuvenit Artistului autentic, oricare ar fi el.

Orice decizie de continuitate. Sau solutile de iesire din impas, incercate, uneori gasite, definitive sau provizorii initiate de Artist se soldeaza cu aparitia "chinuitului" ce mai arunca o bucata din otrava lui. Mai provoaca inca-odata. Si tot asa, de cand lumea si pamantul.

Artistul nu se chinuie aici. El raspunde asemeni lui Covaci sau a lui Gram sau a lui Kappl, sau Baniciu, sau Gillan sau oriunde exista Artist autentic. Chinul Artistului e cu totul altul si acela face parte din Legile Artei.

Artistul stie cine este. De unde vine. Ce are de facut. Unde a gresit. Unde trebuie sa mai munceasca. Aplica o intreaga viata de Munca cu El Insusi!
Idiotul se bate cu lumea. Cu Artistul. Cu Dumnezeu. Cu Natura. Cu Tot...

E cel mai simplu. Problema nu e la mine. Nu e a mea. Sa o rezolve altul... impersonal totul...Asa apare gunoiul...
Sau linistit apele? Ia sa mai latru odata! poate, poate. Cine stie, poate mai storc ceva...poate sunt si eu acolo. Langa ei. "Ca ce domne'? ca cum? pai ia sa... caaaaa"

Artistul, este generos. Trece surazand.
Prostul il face si securist cand nu mai are argumente. Idiotul sub obladuirea anonimatului, isi pierde saliva pe drumul unde Artistul pt o clipa s-a oprit si generos la salutat!

Artistul reactioneaza asa cum a facut-o dl. Gram aici. Cu toti, pentru toti. Cu generozitate si calm.
Acum a postat aici si supremul adevar: Munca ! Ce naste valoarea adevarata.
Lumina straluceste pentru toti. Unii se incalzesc chiar sub ea.

Sunt doar cativa insa, cei care se pot impartasi din ea!
Multumesc Phoenix. Multumesc Cristi Gram!