18 apr. 2020

Povestea unor cantece din Manastire

"Iata Mirele" - extras de pe CD-ul "Cantarile Postului Mare", interpretate de strana formata din calugarii din Manastirea Sinaia si o grupa de studenti din cadrul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti.

Este primul material audio pe care l-am realizat in calitate de producator artistic. Reusind performanta de a inregistra in intregime cele 12 piese interpretate in stil psaltic cu ison de voci barbatesti si solist, in Biserica “Sfanta Treime” din Manastirea Sinaia, chiar in Saptamana Patimilor.



Astazi, compact discul "Cantarile Postului Mare",  este un material apreciat si difuzat in tara si in strainatate, chiar daca numele nostru, al celor care l-am gandit si realizat, este de cele mai multe ori uitat. 

Emotia si bucuria simtita atunci cand ultimele unitati editate oficial sub licenta UCMR / ADA - 5000 de unitati CD si 200 de unitati caseta audio, au fost epuizate, mesajele si raspunsurile primite de la cei care au ascultat acest material, ne-au condus in a realiza inca o productie inedita in muzica psaltica romaneasca: "Cantari in Cinstea Maicii Domnului".

Cu dragostea lui Dumnezeu, cu eforturile intregii obsti a Manastirii Sinaia conduse de Parintele Staret, Arhimandritul Macarie Bogus, cu spiritul vrednic si exceptional care este parintele Protosinghel Mihail Harbuzaru, doctor in teologie, autor de volume, cercetator neobosit si pasionat de autentic si frumos, cu suportul si daruirea prietenilor, Mara Istina, Liana SegaEnder Aslan, Lucian Tudoran si Alexandru Lambrino, cu multa munca, emotii si nadejde, am reusit. Tuturor, le multumesc din toata inima!

Astazi, ascultand aceste cantari, daca va veti regasi, fie macar pentru o clipa, inseamna ca eforturile si jertfa noastra nu au fost in zadar. 

"Cantările Postului Mare interpretate de calugarii din Manastirea Sinaia"
producator executiv & inregistrări audio: Victor Vurtejanu
mastering: Andrei Stancevici - Diesel Comp
grafica: Mara Istina
tehnician de sunet: Ender Aslan, Lucian Tudoran
fotografii: Ştefan Varga


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.