6 apr. 2013

Utopia


Nascut sub imperiul cartelei SIM si al Wikipediei ca baza de informare si totodata ca argument unic, viitorul va trece cu ignoranta, indusa subtil, peste exegezele generatiilor ce-si construisera din cultura si cunoastere un mod de viata. Pentru ca incet dar sigur am ajuns aproape de punctul final, in utopia concreta a... virtualului.

Paradoxal si pentru ca nu ma refer la Utopia cancelarului Thomas Morus de prin 1515 ci la aceasta utopie construita atent, temeinic in primul rand in constiinte si mai apoi predata ca manifest, societatii...

Generatiile razboiului si ale asa-zisului "comunism" din Romania se afla in plina deruta in fata bietei cartele confectionata din plastic impregnat cu microprocesoare, pe numele ei real "Subscriber Identity Module"  si putini sunt cei ce vor reusi saltul catre nano-sim sau "celebrul" si atotcuprinzatorul cip biometric... Pentru ei exista inca munca fizica, reala, palpabila, credinta, visul sau... biblioteca !

Asa precum viitorul nu poate intelege utopia in care exista, nu va reusi sa parcurga firul ciudat dar logic altfel, creat de societatea ce a desavarsit dintr-o copilarie saraca si nefericita, consumismul si virtualul.

Altfel spus drumul de la celebrele lozinci - "Totul pentru front, totul pentru victorie !" decazute in "Da-i inainte cu talent !" trecut prin  "Merge si asa !" se apropie acum de final prin tragicul "Asta e...!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.