9 apr. 2013

Imaginaerum


Desi aparut la sfarsitul anului 2011 albumul  Imaginaerum creat de Nightwish  si-a gasit loc in discografia personala abia acum si aceasta doar datorita lipsei de timp. Chiar daca am ascultat printre picaturi cateva piese, am decis odata cu aparitia albumului Wishmaster in anul 2000, ca productiile lui Tuomas Holopainen trebuie ascultata in liniste si cu multa rabdare pentru a fi intelese.

In pofida propunerii "dark", a ritmului si a orchestratiilor galopante, exista in spatele fiecarei piese o poveste ce merita decriptata dar aceasta cere timp si atentie. Asa poti aprofunda filonul nordic, celt, al multor piese ce au radacini comune, dupa parerea mea, cu multe din linii melodice arhaice din Balcani prea putin cunoscute insa de multi. Cei ce nu mai dadeau nici o sansa trupei dupa plecarea lui Turunen, pot gasi in "Imaginaerum" o poveste captivanta ce a nascut si filmul cu acelasi nume regizat de Stobe Harju. 

Depasind prejudecati de genul "nordicii reci si incapabili de emotie" si avand rabdare sa parcurgem creatiiile nascute de cei isi petrec ani buni de studiu in muzica clasica si preclasica inca din scolile primare, putem avea surprize placute in a descoperi ce inseamna creatia, emotia autentica, dublata de profesionalismul ce tine cont doar de Arta Spectacolului si nu de ceea ce isi doreste publicul sau piata...! Nightwish isi continua povestea asa cum a promis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.