13 mar. 2013

Justin Capra 80


Dimineata de martie. Am timp inainte de repetitii pentru un gand, asa ca il rostesc direct...! Suparati-va ca OTV-ul nu mai emite, certati-va pe cat costa Catedrala Neamului, sustineti guvernul liberalo-comunist si asteptati cu nerabdare ce culoare are fumul de pe hornul papetariei...si invers...dar...ganditi amintindu-va o clipa la maestrul Justin Capra cel ce de curand a implinit 80 de ani !

"Nu mai cred in imagini, nu cred in virtual. Eu cred in padure, in apa, in aer, in filosofia taranului batran, pardon, nu in taranul de langa metropola.
Cred in adevarul Divin, in legatura Divinului cu omul prin intermediul monarhului si al sacerdotului. Nici pe filosoful Platon nu-l inteleg atunci cand si-a declarat repubica ce-i poarta numele, de vreme ce l-a scolit pe Aristotel in spirit monarhic. Cred intr-un reprezentant de tip confucian, intr-o verticalitate, intr-un caracter.

Calea pe care am ales-o este emigrarea in psdure, unde nu aud expresii vulgare, unde nu aud manele si nu vad imagini de reclama si nici telenovele. Vreau sa inlocuiesc radioul cu muzica sa agresiva, cu muzica ciripitului pasarelelor, cu sunetul apei si fosnetul frunzelor.

Refuz artificialul, nu mai vreau betivi si fumatori, vreau oameni adevarati sau fara oameni.

Vreau sa fiu mic pentru a ma bucura de adevarul Divin."

Justin CAPRA

Foto: DTD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.