13 sept. 2011

Repetenţii.


Dezamagire este cuvântul ce domină societatea românească. El începe să fie cunoscut şi de cei mici încă din prima zi de şcoală...Haosul şi nepăsarea cu care sunt întimpinaţi bobocii la intrarea în ciclul şcolar, lipsa unei minime organizări...nesimţirea de a nu fi prezent la ora anunţată...şi câte şi mai câte....

Nu vreau să îmi bat gura de pomană căci nu voi putea schimba nimic. Totul este corupt în mecanismul educaţiei. Poate este cel mai roşu şi mai violent punct pe harta şpăgilor şi a incompetenţei...Ce este intolerabil...se întâmplă cu o firească şi binecunoscută nesimţire ! Să nu fi capabil să ai o staţie şi un microfon pe care să te faci auzit celor peste 400 de copii şi părinţi, să nu fi capabil să impui intonarea  MĂCAR  a unei strofe din imnul naţional...care este OBLIGATORIU până şi pe stadioane... să nu te prezinţi tu învăţător la preluarea clasei I, absentând pe motiv că eşti la cursuri...Să nu ai un sistem de afişaj pe care să anunţi clasa, etajul, unde să îţi poţi trimite copilul...??? De ce domnilor ? Este atât de greu ? Şi asta necesită asistenţa europeană ???

Nu vă gândiţi că este o şcoală din fundul Moldovei oameni buni !!! Nicidecum !!! Este Şcoala Nr. 3 din Sectorul 1 al capitalei, situată în incinta Inspectoratului Şcolar !!! Că aşa şcoală..aşa Inspectorat...dar ce răspuns precis:

"Nu vă convine, mutaţi-o la altă şcoală !" Asta după celebra: "Dar ce lucrează Mama şi Tata ?"

Oooof...ce ruşine...!!!

Un comentariu:

  1. cristina georgescu14 sept. 2011, 00:19:00

    Am trecut si eu de doua ori prin " prima zi de scoala" si ceea ce povestesti tu parca e de la mine de la scoala.
    Copiii nu isi cunosc invatatoarea, parintii si bunicii uita ca sunt acolo cu si pentru copii, adultii in general reusesc sa faca prima zi de scoala un calvar plictisitor mai ales pentru copii.

    RăspundețiȘtergere

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.