14 oct. 2010

Tineri talentaţi - Sebastian.


Am fost invitat cu ceva ani în urmă la o proiecţie de materiale video realizată tipic româneşte.   Eram acolo pentru că eram curios să văd evoluţia unor proiecte ce mi-au fost şutite de un fost amic. Pe scurt...omul a ascultat tot ceea a ce i-am spus, mi-a cerut estimări, devize, machete şi când le-a avut şi-a creeat "propria" strategie de dezvoltare a firmei sale de producţii video, iar eu eram nerăbdător tare să cunosc aceastea toate...

Din toata gaşca de acolo - regizori, scenarişti, operatori, PR-işti, manageri, asistenţi şi asistente ce cărau mape şi telefoane mobile, un singur om muncea cu adevărat. Era viu, agil, extrem de calm şi de atent. Căra boxe, monta proiectorul, ecranul, încărca materialele pentru că nimic nu era gata bineînţeles, şi toţi isterici, "organizau" pe tinerelul ăsta miop şi deşirat care zâmbea calm şi rezolva totul. Am văzut şi am înţeles atunci ce poate.

Din ziua aceea m-a urmat, pornind să construim împreună un parcurs interesant ce continuă şi astăzi. Avea un pic peste 18 ani, teribil de pasionat de artele vizuale, ninjutsu şi paradoxal...de România. În zeci de ore de muncă la linia de editare video unde tăiam cadre şi idei,  în nopţile de pregătire şi construcţie a diverselor decupaje, desfăşurătoare, storyboard-uri pentru evenimente, ceremonii şi lansări pe care le-am creat; în cabina de regie tehnică, pe drumuri, obosiţi sau entuziaşti, montând sau demontând tehnică de spectacol; la greu şi la bine în cei aceşti cinci ani de muncă, asistam încrezător la naşterea unui tânăr artist. Căci artistul autentic există mai întâi "în mic". În mic el însă seamănă, aduce, cu cel ce va să fie în timp, în ani de muncă susţinută, de jertfă şi de luptă.

Sebastian Plămădeală, puştiul ce ieri mă privea cu ochii mari, uimit, mereu curios şi avid de a cunoaşte, de a aplica şi dezvolta, este la numai 23 de ani absolvent al  Facultăţii de Jurnalism - promoţia 2009, dar şi Masterand al Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative şi nu în ultimul rând, student al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale Bucureşti - Facultatea de Film, clasa Multimedia condusă de doamna profesor universitar doctor Cristina Ionescu.

Astăzi Sebastian este un artist talentat aflat în plină dezvoltare. A învaţat mult căci nu se teme deloc de muncă şi  niciodată nu întreabă "cât îmi iese" ci "cum pot să ajut". A devenit un Motion Graphics and Video Artist solicitat de mari companii şi corporaţii pentru care creează singur evenimente şi producţii de mare anvergură. Multe dintre ele recunoscute şi pe plan internaţional, cum ar fi de pildă EUROXPRO 2009 sau TED X BUCHAREST 2010 ce se va lansa în curând, au în spate creaţia acestui tânăr extrem de dăruit pentru Arta Spectacolului, şi de care lumea deja a aflat.

Îţi doresc multă sănătate şi împliniri şi astăzi de ziua ta tânărul meu prieten şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru marea sa dragoste, ce lucrează nebănuit dăruind celor ce cred, tăria şi nădejdea de a continua.
Fotografie realizată de Andreea Gruioniu.

2 comentarii:

  1. Iti multumesc pentru gandurile bune si pentru echipa pe care o formam de atata timp, cu bune si cu rele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu mare bucurie tinere domn! Sa aveti parte de vremuri mai bune!

    RăspundețiȘtergere

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.