luni, 19 iulie 2010

Ruperea.


Ceea ce pentru alţii păreau scenarii neverosimile sau exagerări, pentru alţii se numeşte realitate şi gust de fiere. Tăvălgul a început să măture. Alunecând la vale pe tobogan, artiştii au plâns, au afirmat chiar că vin să joace pe gratis până trece criza...totul a fost şi va fi în zadar. Spectatorul român a decis odată cu guvernaţii săi: Pentru cultură în România nu mai este loc !

Opera din Constanţa şi-a luat adio de la spectatori ! Decizia a fost luată de Consiliul Judeţean care a comasat instituţiile culturale de la malul mării.
"Stăm la salarii, la concedii fără plată, să luăm salarii mai mici cu 40-50%, acceptasem până la urmă ideea asta, numai să nu se desfiinţeze, pentru că niciodată nu se va mai reînfiinţa", a declarat Daniela Vlădescu, fost director al Operei din Constanţa.

353 de angajaţi au fost concediaţi, dintre care 292 de artişti. Inutil de spus în câţi ani se formează un colectiv, ce înseamnă munca de reunire şi construcţie a unui nucleu artistic, logistică, echipamente tehnice, decor, scenotehnică şi celelelate elemente ce compun arta spectacolului.


Şi nu se vor opri aici, urmează curînd asediul teatrelor şi filarmonicilor de stat.