16 iul. 2010

Rămas bun Lucia Mureşan.


Ne-a părăsit distinsa actriţă Lucia Mureşan. Una dintre "vocile" emisiunii "Teleenciclopedia", protagonistă în peste 100 de spectacole de teatru, 15 producţii cinematografice şi numeroase producţii de radio şi televiziune.

După absolvirea Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică (clasa profesoarei Irina Răchiţeanu) a fost repartizată la Piatra Neamţ împreună cu toată promoţia şi au înfiinţat acolo Secţia de Teatru. Apoi, dă examen la Teatrul Nottara din Bucureşti, unde noul director Horia Lovinescu reuşeşte să facă o trupă tânără, formată din Gilda Marinescu, Anda Caropol, Emil Hossu, Alexandru Repan şi alte nume celebre ale teatrului şi filmului românesc.

Decan şi profesor la Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii "Spiru Haret" din Bucureşti din 2002, a fost căsătorită cu fotograful Ion Miclea. Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească.

IN MEMORIAM

LUCIA MUREŞAN

1938 - 2010

2 comentarii:

  1. A plecat sa il vada pe domnul Miclea.
    El, mare fotograf, ea, o extraordinara actrita.
    Am avut sansa sa ii cunosc pe toti din promotia aceea...de care spuneti... sute de ani vor trece pina vor exista altii... si ne batem joc de ei...
    Fugacet tempus...

    RăspundețiȘtergere
  2. Actori, fotografi, spirite frumoase, oameni de care uitam prea devreme, iar apoi ne plangem ca suntem tristi...

    RăspundețiȘtergere

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.