14 iun. 2010

Eliberatorii

Oameni bătuţii cu sălbăticie, împuşcaţi, legaţi în lanţuri, omorâţii în bătaie - cu răngi, topoare, lanţuri de fier, ciomege - morţi cu feţele arse cu acid ca să nu fie identificaţi; oameni dispăruţi, care nu au mai fost găsiţi niciodată - elevi, studenţi, tineri. TAB-uri, mitraliere, elicoptere, scutieri, armată, focuri de armă asupra populaţiei, incendii, crime, jafuri, violuri, devastări, arestări arbitrare şi fără mandat.

Oameni arestaţi abuziv, din case, de pe stradă, fără mandat, de către persoane civile şi ţinute în cele mai inumane condiţii. În cimitirul Străuleşti II, au fost înhumaţi 128 de morţi având pe cruce inscripţia "neidentificat-iunie ‘90". Sute de oameni trataţi sau operaţi de grave traumatisme la "Sectia de Neurochirurgie" a spitalului nr. 9 din Bucureşti, din care 60 au murit în câteva luni. Peste 1300 de arestaţi, 746 de răniţi.
Oficial au existat 7 morţi, neoficial 188 în zilele de 13-15 iunie 1990. De ce ?

Fotografie realizată de Dinu Lazăr.

Un comentariu:

  1. De ce? Simplu. Ca sa conduca linistiti fo 20 de ani.
    Buclucu e ca iacata, trecura astia 20 de ani, au vindut tot, toata industria si agricultura tarii s-au dus dracu, si acum nu mai stiu ce sa faca si de unde sa ia bani ca sa mai stea o leaca la conducere. Parerea mea e ca sunt incapabili si ca mare belea ne asteapta.

    RăspundețiȘtergere

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.