12 mar. 2010

Poveste neterminată




La nunta aceea nu am să mă ascund. Nu am să-mi caut zâmbetul în licorile aduse pentru parveniţi şi nici nu am să încerc să te fac să râzi. Am să stau pe loc. O clipă. Am să gust apoi din liniştea ta. Ştiu ! Ştiu...tot ce ai să îmi spui. Eu te cunosc frumoaso' ! Nu o să crezi ce uşor îţi va fi cu mine. Nu am să fac nici un truc. Nu am să fug şi nici nu o să te las cu ochii în soare ca alţi fricoşi. Eu şi cu tine. Atât. Va fi bine, nu îţi fie frică ! Nu îţi fac rău.

Nu ! Nimic din ceea ce făceam de obicei nu am să fac. Tăcut şi suplu am să ţâşnesc spre tine şi o să dansăm fără voia lor. Nu am să te fur, nu am să te mint, nu am să fac nimic din ceea ce făceam de obicei. He, he...va fi fain !. Ai să vezi ! Nu râde, nu sunt atât de bătrân încât să nu ştiu ce îţi place. Ştiu toate trucurile ce te-ar face să zâmbeşti. Dar nu am să le folosesc. Nici măcar unul !

Să vezi ce moace or să facă toţi. Ce de povestiri, ce haliman. Un an vor trăi din dansul nostru mut ! Ce răcoare s-a făcut. Şi parcă plutesc. Un elefant zburător ce pluteşte lin, în ochi de arlechin. Heii! Ascultă! Ce şoapte lungi. Nu mă ruga, nu am să te mint. O să dansăm o vreme împreună. Apoi poţi să mă iei.



Nimic din ceea ce ai vrut nu a rămas neîmplinit ! Acum taci, doar dansăm, nu ? Trebuie să ascultăm muzica. Mereu trebuie să ascultăm muzica. Curând vom inversa şi asta. Totul este aşa acum, nu ? Atunci şi noi trebuie să fim la curent cu toate. Ea va dansa şi noi vom cânta. Bestial ! Dar mai avem puţin până atunci. Nu ?

Hai aranjează-te, vine fotografu' !!!. Nu te speria de lumina lui. Durează doar o clipă şi apoi să vezi ce frumoasă te face. Eu nu am să îmbătrânesc ca ceilalţi iubiţi ai tăi, ai să vezi. Nu râde,

Of, moarte...

Am să te pierd şi pe tine ? Căci în noaptea aceea voi fi cinstit.

de aceea voi rămâne iar singur.



Fotografie realizată de Dinu Lazăr
Melodia: Enya - Oriel Window
"Poveste neterminată" de Victor Vurtejanu

3 comentarii:

  1. Pai e atat muzica dincolo de scrisul dumneavoastra, in dansul dumneavoastra, ca enya azi, desi e si prietena mea, azi ... nu o mai chem la cafea.
    Ziceati ceva de un dans?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sunteti singur nici acum, nu veti fi nici cand va fi sa plecati. O sa fiti un mire frumos caci cu dvs este si va fi mereu Hristos. Credeti-ma ca nu plecati acum pentru ca aveti multe de daruit noua.

    RăspundețiȘtergere
  3. Danca Danela: Mai tot timpul este vorba de un dans, de o melodie interioara, dincolo de vorbe. De artisti ce raman cu tine peste noapte si dincolo de viata si uneori dincolo de moarte. Timpul dispare, daca simti asta ajungi uneori dincolo...

    Te rog anonimule adauga un nume. Cat de mic. Asa am sa te cred :))))

    Eu nu am sa mai fiu mire. Mire esti odata in viata. Eu am trecut pe acolo acum 20 de ani, iar de plecat, pornesc curand, nu ma pacalesti tu!

    RăspundețiȘtergere

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.