luni, 22 martie 2010

Casting filme.Căutăm actori pentru două filme de scurt metraj.

- OSMOS -

Pe scurt "Osmos" este despre un om bolnav (Dan) care construieşte o lume alternativă pentru a masca o realitate urâtă. Dan urmarea o femeie care semană cu cineva din viaţa lui, în mintea lui a creat o legatură între el şi acea femeie pe care de fapt nici nu o cunoştea. Bărbatul în negru este un personaj imaginar, o halucinaţie a lui Dan ("sursa de inspiraţie" fiind prietenul tipei pe o urmarea), care încearcă să îl aducă la realitate, să îl forţeze pe Dan să accepte ce a făcut. Scenariul e făcut în aşa fel încât să pară rupt de realitate, să nu fie prea coerent. Iar la sfârşit alternarea personajelor care apar în cadrul uşii reprezintă trecerea de la halucinaţie la realitate. Filmul are o tentă noire, întunecat, cu multe umbre.

Al doilea scenariu - BUCĂTĂRIA ROMÂNEASCĂ -


Abordează viaţa unei comunităţi în perioada "postcomunistă-premanelistă". Povestea bazată pe stereotipuri e menită să stârnească unele zâmbete. Un frigider defect este motivul perfect pentru ca un grup de amici să mai bea o bere, să mai facă un grătar, să îşi trăiască viaţa, şi dacă printr-un miracol repară şi frigiderul înainte să se întoarcă de la munca Nuţi (soţia unuia dintre ei)...e si mai bine.

Avem nevoie de încă câţiva actori. Doi pentru "OSMOS" (două roluri masculine 25-30 de ani, cu figuri ceva mai întunecate, să reflecte atmosfera filmului) şi doi pentru "BUCĂTĂRIA ROMÂNEASCĂ" - un copil şi o femeie.


BUCĂTĂRIA RO:
Distribuţia:

NICU: Mihai Abrudan.
TUDOSE „BRĂŢARĂ": Victor Vurtejanu.
TITI: Cătălin Stelian.
BĂRBATUL: Oprea Florin

GIGEL (fiul): căutam
NUŢI (femeie 30-40 de ani): căutam

Regizor: Iulian Riglea

Sperăm să găsim, având în vedere bugetul acestor două producţii, actori aflaţi la începutul carierei, actori de teatru care nu au avut ocazia să apară într-un film şi vor să capete ceva experienţă...

Cei interesaţi pot trimite CV (caracteristicile corporale) şi 3 fotografii (plan întreg, profil, prim plan) pe adresa victorvurtejanu@gmail.com


Fotografie de producţie V.S.U.