19 mar. 2010

Cântările Postului Mare.





Compact Disc
“Cântările Postului Mare”
interpretate de călugării din Mănăstirea Sinaia.


Este primul material audio pe care l-am scos pe piaţă în calitate de producător artistic. Construit cu gândul la perioada Postului Mare când în ortodoxie încep să se cânte aceste partituri, conţine 12 piese interpretate în stil psaltic cu ison de voci bărbăteşti şi solist, de către strana formată din călugării Mănăstirii Sinaia şi o grupă de studenţi din Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

Materialul sonor în lungime totală de 49 de minute şi 39 de secunde l-am înregistrat în întregime chiar în Biserica “Sfânta Treime” din Mănăstirea Sinaia pentru a reda cât mai exact atmosfera sonorităţii şi acusticii unice al acelui spaţiu.

În interiorul coperţilor veţi găsi pe lângă textele interpretate şi multe date despre autorii melodiilor, anul compoziţiilor, momentele când aceste piese se cântă şi alte amănunte interesante, prezentate pe baza documentărilor realizate în biblioteca din incinta mănăstirii.

Toate aceste date sunt traduse şi în limba engleză pentru ca toţi cei ce ascultă acest material unic să poată pătrunde cât mai în amănunt în universul atât de bogat al muzicii psaltice. Acest CD a fost realizat cu ajutorul şi eforturile întregii obşti a Mănăstirii Sinaia conduse de Părintele Stareţ, Arhimandritul Macarie Bogus. Un solist excepţional, un om pasionat şi talentat de la care am avut de învăţat tainele acestui gen muzical
este Ieromonahul Mihail Harbuzaru. Tuturor le mulţumesc din toată inima.

Materialul a fost înregistrat în anul 2005 şi apare în magazine sub formă de Compact Disc şi Casetă Audio. Au fost editate 5000 de unităţi CD şi 200 de unităţi Casetă Audio. Licenţa pentru acest material a fost oferită de UCMR şi ADA, toate drepturile de autor fiind protejate.

Producător general Mănăstirea Sinaia.
Producător executiv Victor Vurtejanu.
Înregistrările audio Victor Vurtejanu.
Tehnician de sunet Ender Aslan.
Grafică Mara Istina.
Mastering Diesel Comp. SRL.
Fotografii de lt.col Ştefan Varga.


Melodii de pe acest material pot fi ascultat permanent pe Radio Trinitas. CD-ul “Cântările Postului Mare” se poate achiziţiona de la magazinele din incinta Mănăstirii Sinaia – judeţul Prahova. Pentru comenzi în ţară sau în străinătate telefon 0722.414.972

Un comentariu:

  1. Doamne Ajuta! Maica Domnului sa va rasplateasca prin rugaciunile ei neincetate!Remarcabil ca ati inregistrat alaturea cu limba romana , cantarile in limba engleza.Multi oameni care nu traiesc in tari ortodoxe, cauta pe Dumnezeu cel in Treime laudat.

    RăspundețiȘtergere

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.