3 dec. 2009

Despre Maratonul Operei.

OPERA NATIONALA BUCURESTI a dorit pentru a doua oara ca echipa VURTEJANU STAGE UNIT sa se implice in organizarea evenimentului - MARATONUL OPEREI. Asadar m-am gandit sa va povestesc cate ceva, despre ce va insemna acest eveniment, ce se va desfasura in noaptea de 31 decembrie 2009.

Un Spectacol de Gala cu opereta “Liliacul” de Johann Strauss, opereta a carei acţiune se petrece chiar in seara de Revelion.“Liliacul” este un amestec de comedie şi dans.

Burghezul Eisenstein trebuie să ajungă în închisoare din cauza unei greseli marunte a avocatului sau. Auzind vestea, Alfred, fostul iubit al sotiei lui Eisenstein, Rosalinda, decide sa profite de absenţa sotului pentru a relua vechea legatura. Prietenul lui Eisenstein, Falke, imbracat in costum de liliac, care vrea sa-i platească o polita, ii intinde o cursa şi ii cere sa mearga la inchisoare peste cateva ore, intre timp participând la un bal mascat la Printul Orlofski. Cei doi pleacă impreuna, iar Alfred soseşte, fiind confundat cu Eisenstein si inchis in temnita. La bal, Eisenstein este fascinat de o misterioasa contesa maghiara, care este, de fapt, chiar soţia sa, deghizata. După terminarea balului se duce la inchisoare, unde ii găseşte pe Alfred şi Rosalinda. In mijlocul confrunarii, restul personajelor apar ca prin farmec, tensiunea dispare, iar toata lumea este fericita, cantand in cinstea magiei dansului şi sampaniei.

La pupitru se va afla dirijorul Vlad Conta, iar trupa de soricei care va dansa "Marsul lui Radetzki", compus de Johann Strauss - tatăl, va fi condusa, ca de fiecare data, de Monica Petrică. Spectacolul va incepe la ora 18.00 avand urmatoarea distributie:


Eisenstein - ALFREDO PASCU
Rosalinda - Crina Zancu
Frank - Paul Basacopol
Orlofsky - Mihaela Işpan
Falke - Ionuţ Pascu
Blind - Vasile Chişiu (debut)
Adela - Mihaela Stanciu
Frosch - RADU GHEORGHE
Ida - Cristina Eremia

Solisti balet: Monica Petrică, Bianca Stoicheciu, Bogdan Cănilă
Dirijor - Vlad Conta

In cele doua pauze ale spectacolului, spectatorii ciocnesc cate un pahar de sampanie, prilej tocmai bun de a completa si biletele pentru tombola Anului Nou. Mai jos am atasat si planul salii de spectacol a Operei Nationale detaliat pe categorii de bilete.

Incepand cu ora 23.00 in Foaierul Galben va incepe Masa Festiva, apoi la miezul noptii, un spectacol de artificii, afara pe esplanada din fata Operei Nationale. Continuam cu extragerea premiilor la "Tombola Anului Nou" si inca cateva surprize pe care le pastram pentru cei ce vor participa.

Un efort urias ce angreneaza regie artistica, regie tehnica, actori, cantareti, balerini, echipe de tehnicieni, recuziteri, garderobe, pirotehnisti, electricieni, pompieri, agenti de paza, ospatari, echipe de catering & bar, instalatii de sunet, instalatii de lumini, instalatii de scenotehnica, decoruri, PR, protocol, transport, parcare, dar mai ales multa energie si responsabilitate pentru reusita
evenimentului organizat de O.N.B. cu participarea echipei V.S.U., in cea mai importanta noaptea a anului 2009.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.