16 oct. 2009

3 culori, 10 cifre si 7 note.

Poate ca este important totusi sa citesti. La asta m-am gandit in rastimpul in care ploaia de afara imi alunga urmele unor dezamagiri ce m-au tinut prizonierul lor vreme de vreo zece ani. Poate ca este important sa te imbraci cuvincios si sa mergi sa te rogi intr-o biserica. Poate ca este important sa vezi un spectacol de teatru sau in sala de cinema sa te intalnesti cu un film bun.

Poate ca este important sa stii sa bati un cui sau sa folosesti cum trebuie un patent. Poate ca este important sa cunosti semnele vremii sau indicatile unei busole, ca sa poti sa urci in munti unde sa petreci macar o noapte sub cerul liber, mangaiat de lumina si caldura unui foc pe care l-ai facut singur.

Poate vei considera candva, ca este important sa incerci sa vezi cu ochii tai, sa gusti prin simturile tale, sa atingi si sa mirosi, sa asculti si sa taci, incercand sa simti dincolo de vaietul tragic al orasului, marea bucurie a vietii. Poate asa vei incerca sa nu ucizi din fasa puterea gandului bun. Poate vei considera necesar sa ajungi sa te cunosti si pe tine in timp ce vei cunoaste aceasta lume, si nu judeci si sa nu ucizi.

Poate inainte de a te cufunda in neputinta, in ura si in intuneric, ai sa fi curios sa afli ce inseamna Dragostea. Si apoi Nadejdea. Poate ca in tine vei gasi apoi un aparator al Credintei de care nici chiar tu nu stiai ca exista ...

Poate ca este important sa iti dezvolti o experienta de viata cat mai bogata si sa ai intalniri cu oameni deosebiti de cei cu care te-ai obisnuit sa iti petreci putinul tau timp din aceasta lume tinere domn sau frumoasa domnisoara, si asa cu rabdare, cu durere dar si cu bucurie, iti vei da seama ca nu exista decat doar:

3 culori, 10 cifre si 7 note!

Si ca ceea ce facem cu ele este cu adevarat important.


Fotografie realizata de Lucian "Lulu" Tudoran.

2 comentarii:

  1. Un gand frumos, tomnatic impartasit cu atata sinceritate...asa este,importante's toate cele scrise!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos, vă mulţumesc pentru împărtăşirea acestor gânduri frumoase.

    RăspundețiȘtergere

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.