10 iul. 2009

Amatori + TV = La pamant!


In goana imbecila dupa senzational, in disperarea de a hrani cohortele de amatori angajati in diverse posturi, de la realizatori si producatori de emisiune pana la animatori si “actori” mai toate televiziunile ne forteaza sa nu mai respectam nici legile in vigoare.

Fie ca te deplasezi cu masina pe strada fie ca esti pieton sau stai acasa in chiloti si maieu esti obligat de toate legile oricarei tari sa te legitimezi si sa te supui indicatilor oricarui agent de politie.

Imbracat in uniforma, avand insemnele oficiale ale statului roman, insigna, arma...in fine tot ce trebuie si autentifica un lucrator in aparatul politienesc esti obligat sa opresti, apoi esti legitimat si foarte repede jignit si acuzat de cele mai teribile fapte. Urmeaza imediat o amenintare cu puscaria sau plata unei amenzi de o valoare infricosatoare chiar si pentru micutul irinel al preazilnicei columbofile.

"Politistul" te supune apoi unor diverse presiuni psihice si de multe ori chiar fizice. Multi nefericiti au patit-o! Am urmarit un "scenariu" aranjat chiar si pentru liderul tiganilor, domnul (sac) Madalin Voicu care a fost pus jos de “mascati”.

Dupa consumarea mai multor situatii absolut idioate si jignitoare, in hohotele lor de ras esti de cele mai multe ori improscat cu continutul unei sticle "de sampanie" si afli ca politistul nu e politist, ca luptatorul echipat stil "desant" cu cagula pe fata si pistol in mana nu e decat un biet figurant selectat dintre sarmanii aplaudaci platiti cu 10 lei/zi la o alta "senzationala" emisiune si ca..."OAAA TOCMAI AI FOST FILMAT CU CAMERA ASCUNSA!!!" de un tv-vai mama lui si echipa unuia intitulat fie “jugaru-sukaru”, un tigan de prin targul Iesilor pripasit si apoi repede alungat de prin mai toate tv-urile si fm-urile bucurestene sau de un alt "buzdugan" turnat pe acelasi calapod de moldoveano-divertismento-bucuresteano-amatoricesc...

Ce faine sunt adevaratele programe de "camera ascunsa" sau farsele bine regizate si realizate de catre profesionistii adevarati. Oameni care investesc in aceste programe de la pasiune, cunostinte artistice, tehnice, inventica profesionista si cate si mai cate, la scenarii si filmari ex-tra-or-di-na-re! Va pot da ca exemplu super documentarea facuta pentru fiecare subiect in parte, sau realizarea instalatiilor de scenotehnica, butaforie, machiaj a decorurilor absolut toate, demne de toata admiratia!

Daca veti urmari oricare farsa realizata de catre profesionistii in adevaratele programe de divertisment, chiar cele furate si difuzate de pe la "Tele-Quebec" sau “Candy Camera“ de prin anii ’70 o sa observati ca la sfarsit ”pacalitul“ rade din toata inima. Se bucura cu adevarat de ingeniozitatea si arta profesionistilor de televiziune.

La noi chemi salvararea! Saraca victima iese in prag de infarct miocardic din cadru, rugandu-se cu disperare de “sukar” sau buzdugan sau caracalianul fătu sa fie lasat sa cheme in ajutor macar o ruda pe telefonul mobil, confiscat si el ca ”proba” de catre echipa de "divertisment" degizata in trupele S.P.I.R./ S.R.I./ D.I.A.S/ sau biata Politie Romana, fie-i tarana usoara...

Imi face semn un politist opresc/nu opresc? O fi politia...? Or fi rudele de la tara ale vreunei june de la machiaj ce "are intrare" la vreun directoras de programe de prin vreun canal-tv si care "a disponibilizat" un handy video unora ca cei de mai sus cu pretioasa indicatie de a filma pentru un “pilot low-buget” pe strada?

Oriunde pe pamant, in orice tara sanatoasa ezitarea asta ma poate trimite direct in fata unui judecator, in regim de urgenta. In tara la mine astept docil. "Poate ma da la televizor baaa!!!"


Inregistrat de sukarii, buzduganii sau feţi, sinistrii amatori din divertismentul romanesc contemporan...

3 comentarii:

  1. Da, e incredibil de adevarat si totodata frustrant . Eu ma intreb altceva...
    Ce se intampla daca in urma semnelor unui politist tu ca si conducator auto nu opresti deoarece iti pare ca l-ai recunoscut pe unul din maimutoii pacalici? Cand totusi vei fi oprit si realizezi ca nu e o gluma tembela, oare beneficiezi de clementa politiei sau a justitiei?

    RăspundețiȘtergere
  2. Scuza lor cea mai penibila este ca spun urmatoarele :" Asta cere publicul,asta vrea publicul" .Pai daca omul de rand nu are alternative...na!Oricum...tot ce ramane e sa speram ca se va schimba ceva si se va satura lumea de gunoi si superficialitate...

    RăspundețiȘtergere
  3. Te salut Ioan,
    De clementa Politiei Romane beneficiaza numai o anumita categorie de populatie. Da pe orice canal de tve si ii vezi. Mergi in Bucuresti sau satele limitrofe (Gruiu, Snagov, Buftea, etc) si ii vezi. Stai o ora pe litoral...Ce mai "gratiatii" devin curand majoritari. Din fericire curand vor trebui sa ia masuri... Imi pare bine ca ai venit in acest spatiu, sper sa ramai cat mai mult!


    Cataline din pacate nimic nu se va schimba de la sine...Niciodata. E sansa voastra sau a altora de a pasii. Depinde cum veti alege, caci tot vorbim de optiuni. Iar ce fac ei...deja numai conteaza. care este insa alternativa? Se construieste undeva? Unde? De catre cine? Si gunoiul e satul de el...daramite noi

    RăspundețiȘtergere

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.