13 iun. 2009

Lacrimi si Confetti - part.1


Astazi doua sute de copii au fost tristi iar eu nu am stiut sa ii fac sa zambeasca...

Echipa V.S.U. a oferit suport tehnic si s-a alaturat, primului protest public lansat de catre cei peste doua sute de copii, parinti, cadre didactice si personalul administrativ al scolii 173 din sectorul 1, Bucuresti.

Prin amabilitatea doamnei directoare Veronica Nicolae ce a inteles si a sprijinit eforturile mele de a constui un atelier cultural autentic adresat copiilor si tinerilor ce doresc sa isi indrepte pasii spre scena, spre actul artistic si de ce nu spre dificila lupta a cunoasterii de sine, am reusit ajutat de cativa colaboratori sa deschid un studio audio-video multifunctional si o sala de repetitii si studiu in incinta acestei scoli, abandonate si ea acum unui program de "reconstructie cu fonduri europene" de catre Minsterul Invatamantului, Primaria Capitalei si Primaria Sectorului 1.

De peste trei ani aceasta scoala este efectiv o ruina. Lansata pomopos de diversi politicieni si asociata cu numele lui Eugen Barbu, scoala in care si noi (Vurtejanu Stage Unit) ne petrecem cea mai mare parte din activitate, numai este astazi decat o marturie a imposturii si a rusinii pe care o suportam atat noi ca popor, cat si eu si tu, sau viitorul nostru copil.

Pana a protesta public au fost facute toate petitile, reclamatile, avizarile, invitatile, rugamintile si tot ceea ce a fost uman posibil catre cei care sunt platiti sa administreze invatamantul, educatia si cultura in Romania! Diverse echipe de televiziune au realizate ample reportaje, au cules materiale si cei din presa scrisa, au fost emisiuni in direct si inregistrate, unii au dat si acatiste...in zadar.

Nimeni nu a facut nimic. Pornind de la firma ce si-a luat angajamentul - prin contract castigat intr-o licitatie publica!!!- ca duce la bun sfarsit lucrarea, pana la administratorul fondurilor europene...toti au dat bir cu fugitii, lasand peste 200 de copii tristi, nevoiti sa se refugieze, inghesuiti si sufocati, in gazda unei alte unitati de invatamant - scoala 175. Dar in sediul scolii functiona si o cresa si o gradinita cu internat si program prelungit - pruncii aceia ce vina au mai avut?

Despre toate acestea puteti citi sau vizona materiale pe sit-urile TVR, PRIMA TV, REALITATEA TV sau al ziarelor Adevarul, Click, Romania libera, Evenimentul Zilei si altele, ce au sustinut campanii de sensibilizare a factorilor de decizie privind aceasta stare de lucruri.

pentru conformitate:








Protestul nostru a constat in a marca sfarsitul scolii si inceputul vacantei de vara a copiilor, prin organizarea unei serbari chiar in curtea fostei scolii, acum un alt santier abandonat...Astfel pentru doua ore au stat fata in fata puritatea copiilor si imediata lor nevoie de suport si sprijin, mai ales in aceasta rastriste spirituala, culturala si economica si spatiile unei mari unitati de invatamant lasate de izbeliste de catre cei care continua sa minta, sa insele si sa fure, de atata timp...

Multumesc public doamnei directoare Veronica Nicolae, celor peste 200 de copii, parintilor, cadrelor didactice - unele dintre ele anuntandu-si incheierea activitatii profesionale cu aceasta ocazie - personalului administrativ al scolii nr.173 si tuturor celor care sustinut acest protest, pentru lectia de demnitate si atitudine, pentru initiativa extraordinara de a spune public, afirmat si demn - nu barfind pe la colturi - ca exista oameni care inca lupta, chiar si din daramaturile celor care nu pot construi nimic...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.