9 mai 2009

Peste 2000 de ani?






Asta in rosu e colegul lui "Dom' profesor", "Petrica" (nenea ala de are doctorate la Sorbona...stiti voi cu dama, de trece Dunarea inot, etc, etc.) A nu se confunda cu "Mircea fa-te ca lucrezi" Alaturi nu mai este nevoie de spus decat ca "victoriosul" este si primul disparut din combinatia "pestelui" si se numea Mazilu Dumitru.







Ce bine e sa iti inchizi uneori telefonul mobil si sa lasi lumea, asa cum vrea sa ramana...de 2000 de ani incoace.

Asa cum ne minteau aia de ne faceau "Pioner" printr-o cumplita si hilara vrajeala...sau cum mai tarziu tot ei "saltandu-te" la "stadiul superior", de UTC-ist, te improscau cu amenintari dintre cele mai cumplite si diverse de nu continuai pana la stadiul suprem de...viitor "cadavru neidentificat" al Revolutiei din decembrie 1989.

Si asa sa vezi ce se intampla. Fara tine...

Cum apar zeci de mesaje in e-mailul tau, ce te indeamna:

Sa iti faci un card gay-fest (pe romaneste iar ies curistii in strada) ca sa participi la "Arta TRAVESTIULUI şi primeşti un ceai /o cafea /un suc GRATIS dar si un zambet din partea vorbitorului, la fiecare 30 de secunde. GayFest este un eveniment cultural, un moment de afirmare a culturii LGBT, o manifestare care combină activismul politic (mars, dezbateri) cu activismul cultural (spectacole de teatru, proiecţii de filme, expozitii)."

Am incheiat citatul ce te informeaza exact ca sa nu ai nici un dubiu, prin "newsletter", "din prima" cum spune romanul, imediat ce accesezi mailul.

Apoi "Producatorul de termopane cel mai ieftin si mai durabilsi mai..." ce urla pe "repeat" "Deschide, deschideeee fereastraaaa..."

Nu se lasa nici "Agentia de Turism Icsscolivescu" care cu numai 200 de E te invita vara aceasta sa vizitezi "Toate Templele si Toate Muzeele din China" dar si "Celebrul Zid Chinezesc"

Sau vreun sarman ratacit de turma lui ce te chestioneaza cu final previzibil: "Auzi da de ce spui tu asta ?...si de ce scrii tu asta? Ca asta nu e asa, ca aia e pe dos, ca stai sa vezi, ca noi nuuu...samd"

Parea ca "Anul sobolanului" ce tocmai sa incheiat (cred) prin februarie, avea sa domoleasca setea de "Gripe Aviare", de "Cutremure", de "e Crizaaaaa"...in fapt o pofta nebuna si inascuta a romanului de a avea motive de bascalie mai tarziu.

Eroare. Acum in "Anul Taurului" (sa traiesti tanti Urania!) au inventat "Gripa Porcina" iar "fundatia Soros si British Council" adusa si de "nenea Caramitru" (era un domn in pulovar rosu pe tancurile de la TVR in 1989) care alaturi de "colegii lui" zbiereau prin megafoane la noi ("fostii pioneri, fostii utecisti si viitor...") in momentul acela doar bieti soldati in termen fara multa instructie aruncati pe strazile din orasul gri:

"Nu va temeti, este Ajunul Craciunului, se naste Hristos pe pamant !" si ca "Armata e cu noi !" si ca "Dumnezeu e cu noi !" si ca "Ori invingem ori murim !" si ca "Jos Comunismul" si ca "Li-ber-ta-te, Li-ber-ta-te!"

Intre timp alea..."fundatii" sunt mari sponsori la curisti (vezi pe saitul lor) doamna C. (invatatoarea ce ne lega cu cravate rosii de o "ideologie" de care si dansa radea cand o invoca pe locomotivele de la uzinele "Grivita Rosie" spalate si lustruite cu ceara...pentru noi) afli ca de fapt este o luptatoare anti-comunista autentica (ce o fi aia...?)

Apoi ca operatorii "cei mai cei" si-au facut companii si filmeaza pe la nunti, caci prin televiziuni nu mai au loc de "alternativi" sau "cablistii" ajunsi (sic) cameramani;

Ca marele Zamfir este dat afara de la catedra de folclor si apoi din Conservatorul bucurestean. Ca Tudor Gheorghe nu are nici o inregistrare in "Fonoteca de Aur", nici la radioul, nici la teveul oficial acolo unde mai toata ziua duduie tot secretara tatuliciului, "duduia almasan", ec-ce-te-ra, ec-ce-te-ra…

Cum imi spunea mai deunazi un tanar inteligent intr-o discutie lamuritoare, "am stat Victore cu gloantele infipte in peretii apartamentului, in interior, peste tot, in dormitoare, etc...si inteleg acum despre ce vorbesti tu. Am crescut in Timisoara."

Intre timp astia au dezbracat pulovarele, au darmat si uzinele unde mai carpeau batranele locomotive oltenesti si prosteau copii si pe parintii lor cei fricosi cu carpe rosii fluturate pe la ochi, sa ramana "fosti Pioneri, fosti Utecisti si viitor "cadavru neidentificat..." si s-au pus pe treaba. Eu vad ca mai au putin. In mare "se cam facu" cum se spune prin satul mamei din Tismana.

Simti intai asa...ca o gheara, apoi o amareala, un carcel intr-un spasm al integului tau corp ce incepe sa urce dinspre plexul solar si naste o arsura. Apoi nimic. Pornesti telefonul, deschizi e-mailul, treci pe langa teveu desi nu mai esti acolo. Ai luat-o in sus calm, zambitor, spre scoala parasita. Spre tara ta. Esti acasa!

„Ce pizda matii vrei tu de la tara, ma?”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.