13 mai 2009

Curaj Cristi


Obiceiul asta nenorocit al neamului romanesc de a isi hartui valorile atat cat sunt in viata si apoi de a le plange ireparabil, se repeta acum si in cazul artistului Cristi Minculescu. Nici macar hartuit, nici macar "bagat in seama", amintit intr-un rand aruncat in una din marile "formatoare de opinie" acum cand are mai mare nevoie de suport in lupta dusa intre viata si moarte departe de casa.

Cristi Minculescu iubeste Romania. Aici a format caractere, a format public, ascultati orice vers scris sau cantat de acest artist. Pentru ca el a cunoscut puterea Dragostei ce nu sta in "a acumula" ci in a darui! Daruind Cristian Minculescu a capatat nemurirea.

Nimeni, niciodata de la parintii terorizati de pruncii din anii '80 care zbierau cat ii tinea bojocii' prin blocurile din "BCA": "Asta estee trenul nostruu"...pana la noua generatie de "robotei emo" de astazi care asculta "ceva" gen "tava de tabla aruncata pe casa scarilor" nu vor putea vorbi despre muzica facuta in Romania fara sa nu aminteasca numele Cristian Minculescu.

Si gestul celorlati artisti de a nu se uni intr-un concert de suport, de a nu initia un cat de mic demers cultural sau macar mediatic pentru Cristi Minculescu spune la fel de mult ca si indiferenta hienelor din media romaneasca. Nici teveul sau radioul oficial, nimeni, nicaieri nu aminteste de activitatea, de lupta si de succesul celui ce timp de peste 30 de ani a luminat scena, incendind de la mentalitati la inimi tinere.

Desi nimic bun nu mai soseste de pe nicaieri sper din toata inima, desi sunt realist si stiu ca scena nu va mai primi niciodata celebrul salut "Buna seara Prieteni!" sper sa il avem in tara sanatos, langa familia lui, langa oamenii pe care i-a condus pana peste capat, pe un artist unic si irepetabil!

Curaj Cristi Minculescu, vino intre ai tai!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.