26 apr. 2009

Angajez partener de scena

Initez un nou proiect ce va avea ca finalitate, realizarea unui ultim spectacol de teatru in care voi aparea in calitate de actor profesionist.

Am pornit alaturi de Catalin Stelian si Alexandru Munteanu, dupa ce am parcurs de multe ori lista celor ce ar putea sa ma sprijine. Pana acum doar cei doi prieteni, au deschis usa studioului V.S.U. Si au venit cu idei superbe si cu toata disponibilitatea lor. Avand in vedere sacrificiul pe care trebuie sa il faca, gestul lor este cu atat mai onorant. Catalin va trece curand de o operatie nenorocita, Alexe pe langa TVR si cei 6 (sase) caini, este si Tata si Sot si Nas.

Mi se dovedeste inca odata ca cei care inteleg intr-adevar sa faca ceva in viata, sunt tot cei care muncesc cel mai mult. Cei ce zac toata ziua, sunt tot timpul "ocupati" si "nu au cum". De ceva vreme, am incetat sa mai arat cu degetul si incerc sa imi fac zilele ramase, cat mai frumoase. Am renuntat la mai toate incercarile de corectare, incercand de acum sa ofer doar posibile alternative in fata unui sistem obosit, penibil si putred. Asa am gandit sa fac si acest "come back" pe scandura scenei.

"Angajez partener de scena" este un proiect ce cauta sa spuna lumii povestea unui actor in viata, aflat acum inaintea propriei sale disparitii. Ce se intampla cu Actorii inainte, in timpul si dupa un spectacol de teatru. O incercare de a dezvalui o parte din culisele creatiei unui act artistic. Pornit initial de la o idée ce ma bantuie de multa vreme - eram si eu inca unul din institutionalizatii din cultura subventionata, actor al TNB-ului bucurestean, alergam cu cativa colegi peste tot, manati de dorinta de a comunica adevarat cu publicul, nu in jalnice productii ce ne prabuseau literalmente spiritual si pe noi dar mai ales pe cei ce plateau sa ne vada. Rezultatul il vedeti acum cand se raporteaza salii pline de spectatori, insa nici unul dintre voi nu le calca pragul cu adevarat.

Scriem sau adaptam singuri textul, proiectam situatii care mai de care mai teribile, am cumparat lumini, am cumparat instalatii de sunet, avem studioul V.S.U. transformat si in sala de repetitii, proiectam decoruri, scenografia, mai toate dupa proprile idei, cautand noi actori care sa ni se alature. Muncim cat e ziua de lunga la mai toate cele necesare ale piesei, in putinul timp ramas.

"Angajez partener de scena" mai are nevoie insa, de aportul a trei tineri actori. Fete si baieti. Dar mai ales de...Aceea ! Actrita cu A foarte maaare! O vom regasi cu siguranta. Asa cum si ea ne cauta de atata timp.

In rest problemele obisnuite - solutii de PR, solutii de Transport, carburanti, Tehnicieni, Graficieni & Saitisti dibaci, soferi, Spatiu de publicitate, probabil un site, sau un alt blog...

V.S.U. SRL are de acum un sprijin in chestiunile finaciar- contabile. Un profesionist ce ne va apara in fata agresiunii statului roman ce este hotarat sa darame libera initiativa, mai ales in zona culturala.

Stiu ca incerc din toate puterile mele ca aceast proiect sa devine realitate. De voi reusi sau nu, nu este doar o chestiune de vointa a mea. Actorii sunt in viata. Organizati, investind timp, bani si multa jertfa, dar mai ales dornici de a va prezenta arta lor.

Desi putin probabil…poate ne aude careva!

9 comentarii:

  1. Ajutam cu orice " Cantecul de lebada" ! scriem texte, facem P.R. , jucam, regizam...etc... ca romanu': Suntem buni la toate! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este. Lucrand ca actori in afara spatiului institutionalizat, esti obligat sa le faci singur pe toate!

    Si iar ai dreptate, doar romanul poate crede ca se pricepe la toate :))

    Noi suntem aici Bogdane, cum simti ceva ce te-ar interesa, da un semn! PS Inca odata multam de promovare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vreau sa calc pragul,din nou!
    Sa ne revedem santosi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ohooo si inca cum! Necazul e ca atunci cand iti bati joc de munca, de timpul si de investitia materiala a altora, insa mai presus de asta iti pierzi cuvantul si credibilitatea, este imposibil sa mai fi luat in serios de profesionisti.

    Pe scurt nu fi suparata ca s-a terminat. Bucura-te ca a fost! In cazul tau, cu siguranta irepetabil!

    Succes in tot ce ceea ce ai ales sa fi cand ne-ai lasat balta cu 3 zile inainte de spectacol! Noroc cu altii ca tine ce ne obisnuisera cu "procedura" ca altfel eram gata sa facem baldabac. Insa mai avem pana acolo!

    RăspundețiȘtergere
  5. ei,ok...Ba chiar nu sunt suparata deloc:)! si,mai mult de atat sunt cu constiinta intreaga de ceea ce am facut si fac in continuare.cat despre replicile lasilor ''anonimi''ma lasa rece,probabil ca le e rusine cu numele lor!noi sa fim sanatosi ...Spor!

    RăspundețiȘtergere
  6. hai ca ai dat cu mucii in fasole. acum te stimez si mai mult.
    spor!

    RăspundețiȘtergere
  7. domnule''anonim'',atata timp cat nu esti demn sa ne spui si noua numele tau n-am nevoie de niciun sfat,repilica,comentariu sau mai mult de atat un repros din partea dumitale.si totusi habar n-ai cine sunt insa astia's oamenii...

    RăspundețiȘtergere
  8. Oke. Va ajunge. Ca de obicei nu va stiti lungul nasului. Am vrut sa raman deschis, insa nu am cu cine. Voi murdariti pe orice puneti mana!

    A fost ultimul comentariu publicat de voi pe aici.

    Drum bun si cale batuta!

    RăspundețiȘtergere

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.