9 mar. 2009

40 de Mucenici


Povestea este simpla. Ca a oricarui luptator. Ca a oricarui om ce isi urmeaza destinul. Numai cretinii si hotii complica totul. Ei trag speranta ca asa pot sa se desfasoare. Iluzii de intunecati...

Iata:
40 de soldati crestini, au refuzat sa se inchine idolilor pagani. Siliti de guvernatorul Armeniei, Agricolae care aflase de credinta lor, au fost întemniţaţi timp de 8 zile. Apoi bătuţi cu pietre. Apoi au incercat - cum se intampla de obicei - sa ii cumpere. Cu daruri...

Pastrandu-si dreapta credinta si intariti in demersul lor, au fost condamnati la moarte. Prin îngheţare. In lacul Sevastiei.

Unul din cei 40 de soldati a cedat. Si a ieşit din lac. Dar a murit pe loc. Un altul, s-a grabit sa ii ia locul. Apoi gheata s-a topit si apa s-a incalzit. Astfel ca dimineata au fost scosi vii din apa.

Le-au zdrobit fluierele picioarelor şi au fost lasati sa moara. Ramaşiţele lor au fost arse. Cenuşa a fost aruncata in lac.

Astazi ne-a ramas bucuria de avea trecut. De avea pentru ce sa luptam inca si ce sa aparam. Bucuria ca nu suntem dezorientati. Ca nu suntem haos-isti. Sau lasi. Sau pusi pe fuga. Toti simtim frica. Unii ne-o asumam si traim cu ea, transformand-o cu Credinta, Nadejde si Dragoste in trezvire. Si apoi luptam. Mai departe.

Ei rad...si repeta aceiasi piesa.

-----------------------

Impreuna astazi, prin dragostea lui Dumnezeu mancam..."mucenici" preparati de Mame si de Bunici. Incheiem cu babele, capricioasele zile ale iernii. Si ne pregatim sa intampinam mosii, zilele calde ale primaverii, facand un foc pe creste, asa ca odinioara.

Cineva il va vedea.
Curand ne vor auzi.
Vom fi impreuna!

Un comentariu:

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.