18 sept. 2008

Scrisoare de la Tata - part. 1


Exista doua greseli in conflictul dintre generatii. Prima este ca cei tineri cred ca inteligenta este un substitut pentru experienta, iar cea de a doua este a celor in varsta care cred ca experienta poate inlocui cu succes inteligenta.
Cand faci din tantar armasar, nu te astepta sa-l si incaleci.

Tatal este acea persoana care a ajuns sa poarte poze acolo unde obisnuia sa tina banii.
Cuvantul evreiesc pentru parinte este "horim" care deriva de la "moreh", invatator. Primul si cel mai mare invatator al copilului trebuie sa se afle in familia lui. Necazul cu cresterea copiilor este ca pe cand crezi ca ai ajuns sa ai experienta, copiii te scot la pensie.

Sa nu uitam ca fericirea este o atitudine pe drum, nu o destinatie.
Sa nu crezi ca ai pierdut timpul degeaba daca copii tai ti-au auzit sfaturile dar nu le-au pus in practica. Peste ani de zile ei si le vor reaminti si le vor spune la randul lor copiilor pe care-i vor creste...

Toate familiile fericite sunt la fel; cele nefericite sunt de toate felurile.
Un filosof este un "cautator de adevar". Un crestin este un om care s-a intalnit cu Christos si a acceptat Adevarul!

6 comentarii:

  1. Foarte bine surprins, cred ca e valabil si pentru mame, necazul e mai mare cand parintii se cred nu numai cu experienta, dar si mai inteligenti decat proprii copii (si mai mereu, asta e fals, copiii nostri sunt intr-adevar mai inteligenti). Dar de ce nu scrii ca la noi, in ortodoxie, Iisus Hristos?

    RăspundețiȘtergere
  2. Io` unu` prefer grecescul Christos , slavului Hristos ! => prefer ortodoxia greaca celei rusesti.
    Si nu pot afirma ca trec prea des pe la biserica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar de ce sa nu o folosim pe cea romaneasca? De ce mereu ca altii? Hai sa fim romani, verticali, sa ne pastram identitatea....si sa mergem la biserica! Cat mai des!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hristos Iisus este unul INDIFERENT cum scrii asta!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. "Hristos Iisus este unul INDIFERENT cum scrii asta!!!". Asa este, dar si modul cum scriem numele Mantuitorului ne diferentiaza de catolici sau de sectanti, de aceea consider ca este foarte important sa fim rigurosi si la acest aspect, pentru a fi romani, ortodocsi.

    RăspundețiȘtergere

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.