28 sept. 2021

Protecție sociala pentru lucrătorii culturali

 


Salutări, prieteni!
 
Unii dintre voi poate că nu știți... 
 
În afara artiștiilor angajați, ce beneficiază de drepturi - pensie, asigurări medicale, concediu plătit, șomaj, etc, existăm și noi. Suntem numiți "colaboratori"..."freelancer".."independenți" și poate mai există câteva denumiri, pe care nu le cunosc. 
 
Nu beneficiem nici de pensie, nici de asigurări medicale, concediu plătit, șomaj, etc. Suntem plătiți strict pentru prestațiile noastre, punctual..."cu ziua".
Suma încasată suntem obligați să o declarăm și dacă depășim un plafon anual de cel puțin 12 salarii minime brut - suntem impozitați (încă o dată). Din suma rămasă plătim statului, asigurări sociale și asigurări medicale. Cu ce rămânem? Foarte puțini bani cu care ne asigurăm uneori costumele de scenă, instrumentele, transportul, depozitarea echipamentelor, machiaj, chirii, intervenții medicale, consumabile și lista ar putea continua....Destul de greu....? Da. Dar absolut imposibil, dacă nu vom reuși să mai găsim de muncă în condițiile pandemiei actuale.
 
Domnul Florentin Milcof a creat o petiție, pe care o susțin. Vă rog să o citiți și în cazul în care considerați de bun simț ce solicităm statului român, vă rog să o semnați, în speranța că vom reuși și noi, artiștii fără salariu, să supraviețuim. 
 
Vă mulțumesc!
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.