24 iul. 2021

David-Andrei Anghel

 
În perioada 14 - 24 iulie 2021, s-a desfășurat a 62-a Olimpiadă Internațională de Matematică pentru elevii de liceu, organizată la Saint-Petersburg, Rusia. Anul acesta s-au înscris în competiție 619 elevi din 107 țări.
 
David-Andrei Anghel, tânăr colosal de înzestrat în matematici și nu numai, este elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București și băiatul cel mare al bunilor mei prieteni, Andrea și Adrian Anghel. După un parcurs extraordinar, din care nu lipsesc performanțe începute de timpuriu, clasa a IV-a - Medalie de argint la Olimpiada Națională de Matematică, din clasa a V-a până în clasa a VIII-a  - Medalie de aur,  în clasa a VIII-a locul I la Mathematical Danube Competition, apoi la numai 14 ani, Medalie de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori - 2019, repetând performanța, tot cu Medalie de aur în 2020, iată că în aceasta perioadă dificilă, David nu s-a predat nici vârstei, nici pandemiei și a dus lupta până la o performanță absolut extraordinară! 
 
 
Alături  de colegii săi a reușit să aducă România pe locul 27 în clasamentul pe țări. De menționat că sunt cea mai tânără echipă din istoria participărilor țării noastre, toți fiind debutanți la Olimpiada Internațională de Matematică.

Păcat că statul român demonstrează din nou că nu poate gestiona performanța, anulând  participarea la Olimpiade, acest concurs fiind organizat de Societatea de Științe Matematice și câțiva sponsori inimoși.
 
Felicitări din toată inima, David-Andrei Anghel, felicitări și întreaga mea admirație pentru Andrea și Adrian Anghel, pentru toate eforturile, sacrificiile, munca și dăruirea voastră, felicitări profesorilor și echipei României pentru rezultatele obţinute!

foto © Adrian Anghel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.