luni, 7 octombrie 2019

Doamna Monica PopDa, am sansa ca uneori viata sa imi daruiasca intalniri exceptionale ! Intalniri din care am mereu ceva de invatat si care, dincolo de cuvinte frumoase, ma inalta si ma intaresc. Pentru ca Dumnezeu lucreaza prin oameni, iar atunci cand acestia iti daruiesc o clipa, fiecare cotlon al sufletului iti este invadat de forta dragostei.

Despre doamna Profesor Doctor Monica Pop, mananger general al Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice din Bucuresti, profesor universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din anul 1983, ader si eu la una dintre cele mai frumoase si mai adevarate descrieri despre domnia sa, chiar de pe website-ul: monicapop.ro

"Munca mea imi face o deosebita placere si recompensa suprema, este sa constat ca am putut ajuta pe cineva salvandu-i vederea sau cateodata chiar viata."

Dincolo de binecunoscuta si merituoasa activitate din domeniul medicinei, dincolo de personalitatea extraordinara, doamna Monica Pop, este un spectator extrem de avizat si impatimit, atent si nu in ultimul rand exigent al artelor. Este aproape intotdeauna de marii creatori si le priveste, le studiaza evolutia, se vara in adancimile operei lor, in zonele de gri sau lumina ale mintii, devenind un critic necesar creatiei, militand neobosit pentru autentic, adevarat si nu in ultimul rand, emotionant.

Cu o experienta remarcabila, urmarind sute de spectacole, filme, actori, regizori, scenografi, la lucru, cu un deosebit aplomb, dublat de mult bun simt si dragoste de frumos, incisiva si perspicace, este capabila sa faca sa dispara timpul si spatiul, daruindu-ti o clipa de autenticitate, de viata nobila si de incantare. Astfel, uiti ca te afli intr-un spital, foarte aproape de suferinta, de durere si de neputinta.

Carismatica si incantatoare, eleganta, plina de umor si neobosita in demersul sau de a face bine, doamna Monica Pop, om harazit din plin de Dumnezeu, continua oriunde s-ar afla sa lupte cu puterea dragostei, cu nadejde si credinta, pentru semenii sai. Descifrand clipa de clipa misterul vietii, dar si unul al prieteniei ca valoare fundamentala a existentei, acest suflet nobil, mi-a daruit o clipa cat o vesnicie.
©Victor Vurtejanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.