27 iul. 2016

Victor Vurtejanu în "Scurtcircuit" (Fault Condition)


Rolul directorului secției "Neonatologie" din filmul "Scurtcircuit",
a fost încredințat actorului  Victor Vurtejanu.

Poate ca asa va suna anuntul ce va insoti lansarea noii pelicule regizate de domnul  Cătălin Saizescu sau poate va fi diferit, insa oricum va arata strategia de lansare a acestui film, cateva lucruri merita amintite.

Subiectul filmului este inspirat dintr-un caz real - incendiul izbucnit in luna august 2010 in incaperile unde erau situate incubatoarele de la maternitatea Giulesti, in urma caruia au murit mai multi nou-nascuti...

Filmarile incepute in primavara lui 2015 s-au incheiat in luna septembrie iar noua productie a companiei "NERV FILM" este acum in faza de montaj si lansare. Regizorul mi-a incredintat un rol important in economia filmului, nu foarte amplu insa intens, incitant, care a impus o schimbare de registru artistic dar si una de look. 

Fata de ultima colaborare avuta cu domnul Saizescu la realizarea filmului "Milionari de Weekend"unde comedia a fost registrul de baza, in "Scurtcircuit" regizorul mi-a oferit posibilitatea de a construi un rol dramatic, seful sectiei Neonatologie. O ancheta.. interogatorii... procurori...declaratii, totul mentinut in registrul dur si tragic al scenariului. Dar am sa va las bucuria de a ma descoperi artistic si altfel decat jovial, bonóm, comic... 

Imaginea filmului este semnata de domnul Silviu Stavilă si aduce in prim plan actori de prima mana precum Maia Morgenstern, Magda Catone, Claudiu Bleonț sau George Ivașcu. Munca unei echipe profesioniste de actori si realizatori ce a gasit necesar sa ridice un semn de intrebare, fie el doar artistic, fata de o tragedie poate prea repede uitata de societatea romaneasca, ramane un subiect, o intrebare si de ce nu..

un prilej de reflectie...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.