18 ian. 2016

X-ul japonez


Jucaria japoneza este ridicata cumva la grad de religie printre niste tipi isteti care experimenteaza tot felul de fiare redutabile de multi ani. Oamenii se strang, lucreaza in echipa, testeaza, demonteaza, invata unii de la altii si apoi scriu, fotografiaza, filmeaza, impartasesc pe forumuri si asa mai departe. Treaba cu dichis....!

Samuraiul, le-a asculta pasurile si uite ca din 1998 pana in 2015, au slefuit piatra pana a devenit o bijuterie. Colegii de trafic te saluta, iti fac semne prietenesti si te invita la cafea iar tu nauc, scolit pe intoxicarea romaneasca de pe forumuri sau"service-uri tralala" si "specialistii Duster"...care cu viziune, care cu amplomb...franezi nauc si te dai jos speriat, ca ai pana...

Din Austalia pana in Indonezia si inapoi in Austria, Cehia, Polonia, Rusia, micutul samurai are prieteni! Statii de salvare, asistenta, voluntari care sar numai pentru ca "unul de-al lor" este la ananghie. Regasesti cumva, solidaritatea Trabant-ului insa "generatia sfarma-piatra-roade oase" nu va intelege ideea... asa, ca o curm la moment, pe o ultima destainuire.

Undeva in noapte, la o benzinarie prusaca am sarit ca ars cand un domn isi plimba mana admirativ pe capota X-ului personal. Noroc ca ne-am lamurit... 
 
In timp, am inteles de ce in RO are un succes nebun WV si odioasele sale imitatii si de ce drumul isi va lua de fiecare data tributul sau mortal. In rest...? Bucurie, solidaritate, camaraderie, cam asa!
© Victor Vurtejanu
actoru.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.