luni, 18 ianuarie 2016

X-ul japonez


Jucaria japoneza este ridicata cumva la grad de religie printre niste tipi isteti care experimenteaza tot felul de fiare redutabile de multi ani. Oamenii se strang, lucreaza in echipa, testeaza, demonteaza, invata unii de la altii si apoi scriu, fotografiaza, filmeaza, impartasesc pe forumuri si asa mai departe, treaba cu dichis....!

Samuraiul le-a asculta pasurile si uite ca din 1998 pana in 2015 au slefuit piatra pana a devenit o bijuterie. Colegii te saluta in trafic iti fac semne prietenoase si te invita la cafea iar tu nauc, scolit pe intoxicarea romaneasca de pe forum, "service-uri tralala" si "specialistii Duster" care cu viziune care cu amplomb, franezi nauc, te dai jos speriat ca ai pana sau ca tarai in bara "imigrantul" autostopist...

Din Austalia pana in Indonezia si inapoi in Austria, Cehia, Polonia, Rusia, micutul are prieteni ! Statii de salvare, asistenta, voluntari care sar numai pentru ca unul de-al lor e la ananghie. Regasesti cumva solidaritatea Trabantului insa "generatia sfarma piatra-roade oase" nu va intelege ideea... asa ca o curm la moment pe o ultima destainuire.

Undeva in noapte, la o benzinarie prusaca am sarit ca ars cand un astfel de domn isi plimba mana admirativ pe capota X-ului personal. Noroc ca ne-am lamurit... In timp am inteles incet-incet de ce in RO are un succes nebun WV si odioasele sale imitatii si de ce drumul isi va lua de fiecare data tributul sau mortal.

Mai multe si aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.