16 sept. 2014

Exercitiu


Nici o societate nu doreste ca tu sa devii intelept ! Aceasta este impotriva "investitiei" oricarei societati. Daca oamenii ar fi intelepti nu ar mai putea fi exploatati. Daca sunt inteligenti nu mai pot fi subjugati. Nu mai pot fi fortati sa participe intr-o viata mecanica traind ca niste roboti. Se vor manifesta. Isi vor manifesta individualitatea. Vor fi permanent inconjurati de un spectru al rebeliunii. Vor dori sa traiasca in libertate. 

Libertatea vine odata cu intelepciunea, dar nici o societate nu doreste ca oamenii sa fie liberi! Societatile comuniste, societatile fasciste, societatile capitaliste, hinduse, musulmane, crestine

Nici o societate...

In momentul in care oamenii vor incepe sa-si foloseasca inteligenta, vor deveni periculosi. Periculosi pentru stabiliment. Periculosi pentru cei aflati la putere. Periculosi pentru cei care au. Periculosi pentru toate tipurile de oprimari, exploatari sau suprimari. Periculosi pentru biserica. Periculosi pentru stat. Periculosi pentru natiuni. 

De fapt, un om intelept este precum un foc, precum un leu. O flacara ! Nu-si va putea vinde viata. Nu-i va mai putea servi. 

Va prefera sa moara decat sa fie un sclav !


                                                                               Fotografie realizata de Dinu Lazar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.