20 mai 2014

Aceiasi varsta

 
 
 Am exact varsta la care Don Quijote si-a inceput aventurile, am aceeasi virsta si iubesc lumea la fel, nu-mi mai lipseste nimic. Poate, un scutier imi lipseste, dar nu-i nimic, voi porni singur la drum.
 
 Am aceeasi varsta si aceeasi nevoie sa cred, nu-mi mai lipseste nimic. Poate-mi va lipsi Rosinanta, dar nu-i nimic, voi merge pe jos. Si poate morile sale de vint, dar nu-i nimic, le voi inventa si pe ele.
 
 Am aceeasi varsta ca Don Quijote si drumul m-asteapta Si in afara de un scutier, de Rosinanta si de morile sale de vint nu-mi mai lipseste nimic.
 
versuri de Octavian Paler
fotografie realizata de Mihai Ilie

Un comentariu:

  1. Da ,ne lipsim de buna voie si din lene de gandire de Marea muzica.E langa noi dar...Paler a avut-o de aceia mai vroia si Don Quijote. E drept ca maestrul Paler pe care noi toti il ascultam cu atentie nu era agresat de manele si palarii negre de bulibasa cu boruri .Cu atat mai mult cu cat si un poet ca Dinescu a cedatsi el tentatiei(la poezie,la palarie si la vin.sa lase actoria si poezia mai incet.).Daca insa mai il incercati pe Mendelsohn,pe Mozart,pe Chopin sau pe Ravel si Beethoven,Andalusia sau Concertele de vioara (si Pian)va va fii si mai bine vinerea si Duminica.Parol monseur!

    RăspundețiȘtergere

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.