4 ian. 2013

Din locul unde mor, nemuritorii



Pentru actorul roman filmul lui Nicolaescu a insemnat printre altele o imensa sansa ! Sansa de a nu ramane vesnic tributar manifestarilor omagiale catre politic sau a spectacolelor din salile inghetate ale teatrelor.

Nici un cotcar din astia auto-intitulati regizor, ce castiga lozuri nefolositore pe la diverse festivaluri internationale pompand in schimb miliarde pe difuzari aproape personale, nu va egala performanta unor filme precum: "Osanda", "Ciuleandra" sau "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte"

Priviti si comparati singuri productiile "valului tanar, ce a adus glorie cinematografiei romanesti" cu performantele acestui suflet muncitor, luptator inteligent, tenace, cu solutii si rezolvari aduse intr-o perioada cand echipamentele tehnice erau, comparand cu cele de acum, absolut primitive !

Dar cum sigur nu o veti face, cum sigur cei de acum nu pot intelege ce inseamna curajul, onoarea si mai ales angajamentul, veti pomeni poate numele lui cand peste ani veti descoperi intamplator o emotie creata in urma cu 20, 30...50 de ani...

Si pentru toate aceasta, eu deplang disparitia spiritului numit Sergiu Nicolaescu...

Fie ca bunul Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.