joi, 1 noiembrie 2012

Zambetul

Multa, foarte multa vorbaraie in asa zisa industrie artistica din Romania...Intalniri care mai de care mai importante denumite pompos "meeting" care neaparat se tin in carciumi fitioase, unde de fapt nu se intampla nimic...Pleci mai prostit de cat ai venit.

Te straduiesti ca dobitocul sa iti construiesti un portofoliu, aduni fotografii, platesti sedinte foto din care te alegi doar cu vreo 3 cadre ca lumea...ca deh...lumina, pregatirea...obiectivul uitat...acumulatorii descarcati...alergi dupa materiale, aduni cronici de un rand din te miri ce ziar-online, grupezi, selectezi, aranjezi, pui frumos in  dosarele, bagi banii in site-uri, faci demo-uri pe care nu le asculta nimeni, faci prezentari in te miri ce programe care nu au compatibilitate in nici un computer normal, ca deh...asa da bine...ce sa mai...si ajungi la intalniri, unde zpeztialist-ul fornaie, intre 2 telefoane, ca astia zici ca sunt nascuti doar din gsm si carciuma, fornaie usor pe nas verdicte catastrofice.

" - Pai nici trupa X nu are, nici Y nu poate, nici ala, nici ala. Ca la noi, nu se mai poate nimic, ca daaa...acum 5 ani, ca daaa alt repertoriu, ca daaa...si daa..."

Si ?
Teveurile disloca mintile cu subiecte de neimaginat, publicul avid cere, doreste...dar nu plateste...media, asa zisa media supusa politicului te imbarbateaza cu un " asta e...ce sa-i faci ?...pacat ...!"

Iti dau astia un curaj...de sa te duci singur sa te ceri pe esafod...!

Si nu pomenesc aici de studenti, care au preluat doar placa lui 100 de euro/zi... Vorbesc de oameni care acum 3-4 ani trageau tare in teren, cot la cot cu artistul, alergand zi si noapte, dormind pe apucate dar dorind din tot sufletul !

Nu e bai, increderea mea nu este in oameni si ce va sa fie de facut se va face ! Dar incetati cu ipocrizia macar o clipa ! Ma refer aici strict la cei care usor dezmortiti "ar face ceva", "ar incerca", "ar da niste telefoane..."

Daca vreti concret, cereti si veti primi ! Artistul adevarat, cu atat mai mult cel independent, stie ce, cum si cand. Nu suntem deloc o rasa de alienati, romantici si boemi ireparabili. Suntem puternici ancorati in realitate. In aceasta realitatea propusa si diriguita de dumneavoastra...economisti de 3 lei, juristi manjiti si patati pana la a 5-a generatie, politici analfabeti sau sergenti platiti la metrul/cub de pamant cedat...

In aceasta realitate, ne ducem zilnic copilul la scoala, cumparam paine si ne facem rost de medicamente contra "bolilor profesionale". Va enerveaza cumplit zambetul pasnic cu care traversam catastrofele ce le nasteti, stiu...!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.