18 ian. 2011

Ce ruşine.

România - Algeria scor 14 la 15...

Va să zică o luăm în barbă pe toată linia. Şi cum şi de la cine...??? Cu un antrenor care este o legendă a handbalului masculin, cu doar patru goluri marcate într-o repriză...chestie greu de imaginat în acest sport...Iar reacţia devine tipică pentru români:" Nu ne explicăm cum am putut pierde..."

După 14 ani de absenţă la un turneu final...nu ne explicăm cum...Ne vor explica alţii şi asta cât de curând, până când vom pricepe. Se cheamă dresaj şi dă rezultate.

3 comentarii:

  1. A murit Cristian Paţurcă.

    Dacii se bucurau atunci când un om murea pentru că scăpa de necazurile lumesti şi petreceau în cinstea lui… La nastere plangeau pentru că intra în lumea asta mică şi plină de rautăţi şi oameni fără de suflet. Este mai bine pentru el să fie acolo printre îngeri decât aici printre umbre fără de trup.

    http://costeamircea.blogspot.com/2011/01/cristian-paturca.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Alexandru Munteanu18 ian. 2011, 21:52:00

    Păi stai să comentăm, măcar la handbal! Poate am eu o explicaţie, sau mai multe. La Campionatul European feminin ce s-a jucat acu, în decembrie, parcă, am constatat următoarele:
    1. În meciul "fără importanţă" cu Rusia, onor conducerea federaţiei şi a echipei, alte legende ale handbalului autohton - Cristian Gaţu şi Radu Voinea, au jucat cu rezervele rezervelor, dar şi acestora le-au spus că oricum nu contează, iar pe noi ne-au înjurat când am întrebat. Rezultatul? O înfrângere astronomică cu rusoaicele şi o prezenţă în finală ratată din cauza demobilizării totale a întregului lot.
    2. Mai grav, strigător la cer şi poate esenţa eşecurilor sportive şi nu numai ale poporului nostru: la finalul meciului în care am câştigat bronzul, una dintre handbaliste, parcă portăriţa dar nu mai reţin exact, trecea pe un culoar exclamând fericită "Am jucat ca Hagi!" !!! Ce medalie a câştigat "Regele"?!?!?!
    3. Ştirea despre acordarea "Balonului de Aur" Cristinei Neagu am auzit-o într-unul dintre zecile de buletine de ştiri, fix între cearta dintre Mititelu şi Piţurcă pe muhaielele, bucătăresele, Prosciuto-ul şi Parmezanul Craiovei şi bătaia de la Olteniţa a lui Cristi Tănase cu fostul iubit al celei de a doua sa "Bombă sexi"
    Toţi cei ce-şi fac idoli păcătuiesc. Noi românii însă, ne deosebim de restul lumii prin faptul că nici măcar pe ăştia nu ştim să-i alegem.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Alexandru: Eu eram unul din fanii lui Gatu, Voinea sau Stanga...Cand intra pe teren Stanga rupea, inscria, viteza de reactie, jucator de angajament, curajos...ce mai un sportiv adevarat. Din pacate ca si antrenor, la fel ca si Gatu...si altii a pierdut inainte de a intra pe teren. Prin declaratii, prin modul in care a mobilizat echipa...oameni adusi degeaba...samd...dar in primul rand prin felul in care a motivat. Un leader care nu a stiut sa isi asume responsabilitatea...Gatu la fel, am urmarit un interviu cu el...jenant cel putin...


    @Costea: Dumnezeu sa il ierte...am aflat tarziu...il plang si eu...

    RăspundețiȘtergere

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.