17 oct. 2010

Sirenă de ceaţă.

Bună dimineaţa, este ora 8.25, Duminica. În jumătate de oră în toate paraclisurile, bisericile şi mănăstirile ortodoxe din întreaga lume se va auzi chemarea la rugăciune. Mulţi dintre credincioşi sunt în drum spre rugăciune sau au petrecut deja această noapte în rugăciune, la slujba  Miezonoptică sau poate doar adânc în inimiile lor.

În Liturghia acestei dimineţi vom pomeni şi pe cei plecaţi, pe cei osteniţi, bolnavi sau încercaţi. Când preoţii vor fi descoperit Sfintele Daruri şi vor ridica Sfântul Aer, vom mărturisii Crezul, apartenenţă dar şi cauza martiriului şi a prigoanelor în existenţa vieţii noastre. Sfântul Aer va fi mişcat deasupra Sfintelor Daruri de către preot simbolizând cutremurul ce s-a petrecut la Învierea Domnului când îngerul a ridicat piatra de pe mormânt, astfel mărturisind împreună simţire frăţească şi inimă lângă inimă.

Mâine voi întâlni pe fraţii noştri catolici la Biserica Italiană de pe Bulevardul Magheru din Bucureşti, unde vom pomeni pe maestrul Ion Cojar. Pomenirea ortodoxă se numeşte în catolicism Recviem, rugăciune pentru cei plecaţi, osteniţi, bolnavi sau încercaţi, inimă lângă inimă într-o simţire frăţească către bunul Dumnezeu.

De ce am vrut să îţi mărturisesc asta ? Pentru că eu Cred şi mărturisesc că Artistul uneşte şi dincolo de dispariţia sa fizică cu forţa Dragostei dăruite de Dumnezeu. Arta rămâne o poartă şi o Cale deschisă oricărui şi în această dimineaţă ceţoasă ce a coborât din nou peste noi în oraşul gri...

Este ora 9.02, clopotele au început să spargă ceaţa, le auzi ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.