15 aug. 2010

Pentru...ăia mici.

Totul pluteşte în jur. Căldura stinge orice urmă de acţiune. Orice iniţiativă moare în faşă. Creierul nu mai cere decât linişte şi răcoare. Şi orice poţi căpăta în oraşul gri, numai acestea două nu. E zi de sărbătoare astăzi, praznicul "Adormiri Maicii Domnului"

"După aceasta, luând Fecioara iertăciune cu toţi, s-a culcat pe pat şi-a închipuit preacuratul său trup precum a vrut. A făcut rugăciune pentru întărirea lumii şi paşnica ei petrecere, şi i-a umplut şi pe dânşii de binecuvântarea ei. Şi aşa în mâinile Fiului şi Dumnezeului său şi-a dat sufletul."

Deşi ar trebui să ne limpezească inimile şi să ne aducă aminte de Dragoste, de cât de repede vom călători din această lume; în oraşul gri ţiganii te zdrobesc cu mii de watt, pe jumătate goi şi gata de un alt bairam regesc. Abonaţii la popularitate îşi manifestă credinţa dărâmând mănăstirile. În zeci de show-uri de efect rup gardurile instalate cu tenacitate de sărmana Jandarmerie, care încinsă în bocanci blesteamă şi bate sârguincioasă la credinciosul care îi leşină în braţe după ce şi-a încheiat numărul în faţa camerelor de luat vederi, instalate de cu seară de cele trei televiziuni angajate în mediatizarea dezastrului general.

Terminând cu succes "Operaţiunea Inundaţii - 2010" întreaga Moldovă blochează conştiincioasă singura autostradă către litoral, dornică de a cheltui câte ceva din ajutoarele primite pentru ridicarea de adăposturi noi. Pare un fel de ritual asiatic tot circul ăsta, un fel de "biruinţă asupra morţii" această isterie de a arunca 1,5 euro pe o pâine în "market-urile" văruite cu bidineaua de fostul pescar dobrogean preschimbat peste noapte în manager cu studii internaţionale la..."F.F." !!!

Şi le-a ieşit şi anul ăsta ! E drept nu atât de vârtos ca în vremea ciobanului ce le construia case în celebrul troc creştinesc: "Îţi dau - îmi dai sau...îţi iau" că...deh.."e criză". Şi dacă e criză... "dacă nu curge, pică" ! Aşa că hai la marea cheltuială că altfel ne-o iau alţii înainte ! Oriunde, oricum, orice, numai contează ! Avem nevoie de o vacanţă după atâtea necazuri, nu?

Nu contează că acum o lună pensionarii leşinau sub bastoanele aceleiaşi conştiincioase Jandarmeii în faţa guvernului. Nu contează că liderii sindicali acopereau tot spaţiul de emisie al TV-urilor, loviţi isteric de damblaua lui: "De ce ne luaţi peeeensiiile ??? De ce ne tăiaţi salariile, criminaliloooor ??? "

Nu, nimic nu mai contează în această uriaşă ipocrizie românească. "Ei şi ce dacă...? Aaaa...??? Mai dă-i în măsa pe toţi dacă nu le convine, asta e...! Eu pe aici am drum !"


Mai intrăm matoi cu maşina pe un circuit sportiv şi scoatem câţiva din circulaţie. Mai facem un partid şi le promitem idioţilor...20.000 de euro !!! Mai un ski-jet în moacă, mai o aroganţă şi gata ! "Prindem tată toamna, scoatem vinişoru', frigem o păstrămuţăăă...şi iar bairamuuuu' c
ă vine toamna şi ne întoarcem frateee' acasă !" La Spania, Italia sau la mama dracu' ! Oriunde...! "Că doar nu o să stau fratee în căcatul ăla plin de idioţi!"

E cald. Foarte cald. Totul pluteşte de atât căldura. Sar siguranţele de la supraîncărcarea reţelelor de tensiune, căci nea' Nicu nu s-a gândit la aere condiţionate, 4 televizoare şi două calculatoare pe cap de românaş. Şi de aia a pus sârme subţiri. Făcea economie. Dar nu e bai că l-au răzbunat amicii. Acum avem doar 37 de miliarde de euro datorie la F.N.I. Ne-au servit facturile la fel de zâmbitori şi de calmi cum ne-au întins şi cursa...

Este cald...foarte cald. Mă apuc să-mi compun ofertele, să îmi public CV-urile, să îmi caut comenzi, căci între timp va trebui să răspund amicilor de pe plajă, care conectaţi la "mess" şi amintiri, se plictisesc lângă grătarul plin, la o "Cuba Libre" sorbit între două cumpărături şi o...tiribombă măcar. Pentru ăia mici...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.