27 feb. 2010

Frumoşii nebuni ai marilor oraşe.

Dumnezeu lucrează prin oameni. Dacă încă mai ai vreo îndoială despre asta, încearcă dacă nu poţi să te implici, încearcă măcar să observi. Şi dacă vei reuşi să rămâi cinstit cu tine vei vedea. Vei începe să simţi. Ni se întâmplă şi nouă.

Cine suntem noi ? O mică echipă inimoasă ce căutăm soluţii. Soluţii de a ajunge la tine. De a aduce un demers cultural independent în imediata ta vecinătate. Suntem marcaţi, contrariaţi de o luptă inegală. De haosul şi minciuna ce au înconjurat mecanismele de apărare ale acestei societăţi părăsite.

Dar zi de zi aflăm ceva. Primim răspunsuri. Pentru că punem întrebări. Simţim, pentru că cerem. Pentru că existăm. Real şi viu. Şi credem, căutând o Cale...

Astăzi am aflat ceva concret. Dacă ne vei vedea lucrând public este şi pentru că astăzi am decis să facem totul ca la carte. Indiferent cât de greu sau de cât de naivi vom părea, am decis să încercăm. Deja lucrăm zilnic la un plan de a construi o scenă, de a creea un spaţiu de manifestare şi la mare, departe de oraşul gri. Că e greu ? Că e confuz ? Că nu se leagă toate ? Că zăpada a găurit tavanul ? Că "tânărul artist românesc" e speriat şi hăituit ? Acestea sunt doar începuturile. Greul încă nu a apărut. El va fi mult mai adânc şi de mai mare intensitate. Dar Dumnezeu lucrează. Practic. Prin oameni. Încearcă să vezi şi tu asta. Şi ne vom întâlni !

Mulţumesc tuturor celor care au trimis CV-uri, materiale şi fotografii. Tuturor le-am răspuns. M-am întâlnit şi cu cei care au dorit să ne cunoaştem. Încă mai caut oameni. Încă mai scormonesc pentru că ştiu, simt că mai există oameni talentaţi şi dornici ce pot sprijini efectiv acest proiect unic în peisajul cultural românesc. Publicul există şi este dornic. Există şi resurele şi echipamentele. Drumul dintre noi este anevoios dar aflând de noi cât de puţin, nici tu nu mai eşti atât de singur !

2 comentarii:

  1. Bun, trebuie sa faceti asa:
    - sa va creati un proiect de identitate vizuala
    - sa decideti ce vreti sda faceti si in ce conditii, cum, cu ce, cu cine, unde, asta ca un program
    -sa concepeti un credo scurt si credibil
    - sa va propuneti un set de elemente pentru viitorul apropiat si altul pentru mai departe, si sa va ginditi ce sa faceti daca planul a si cel b nu rezista si cum sa faceti sa ajungeti unde vreti
    -nu in ultimul rind un plan de afaceri
    In chestiile astea spiritul si inima nu ajung. Viata e cum e si societatea e cum e si ce se poate e una si ce visam alta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este! Va multumesc foarte mult pentru caldura si sfaturile dumneavoastra! Sunt onorat ca vizitati acest spatiu si ca va aplecati si asupra gandurilor si visurilor mele.

    Sper din toata inima sa duc la bun sfarsit cele incepute, iar faptul ca va simt atat de aproape imi da curaj si speranta!

    Va raman recunoscator maestre Dinu Lazar si va multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.