8 oct. 2009

Florin Chilian cântă pentru Doru Mărieş.

Mâine, vineri, 9 octombrie 2009, la orele 17.00, Florin Chilian şi Cristian Paţurcă vor cânta în faţa Teatrului Naţional din Bucureşti în semn de solidaritate cu Preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie 1989”, domnul Teodor Mărieş, aflat în ce-a de-a 66-a zi de greva foamei. Florin Chilian şi Cristi Paţurcă vor să tragă, prin intermediul muzicii, un semnal de alarmă cu privire la starea gravă a sănătăţii lui Doru Mărieş şi, deopotrivă, la indiferenţa autorităţilor faţă de protestul acestuia. Şi au ales cel mai potrivit loc pentru asta – Piaţa Universităţii, simbol central al drepturilor şi valorilor pentru care luptă, de aproape 20 de ani, atât Doru Mărieş, cât şi asociaţia pe care o conduce.

Florin Chilian a sprijinit de la început, inclusiv pe site-ul personal, protestul lui Doru Mărieş împotriva modului în care autorităţilor române – în frunte cu Procurorul General al României, Laura Codruţa Kövesi şi procurorul-şef al Secţiei Parchetelor Militare, Ion Vasilache – au ales să ignore dispoziţiile Curţii Europene a Drepturilor Omului şi să îi împiedice accesul la documentele din dosarul Revoluţiei, iar Cristi Paţurcă, ale cărui cântece „ale golanilor” rămân pentru mulţi mementouri ale Pieţei Universităţii din ’90, este membru al Asociaţiei „21 Decembrie 1989”.

Menţionăm că Doru Mărieş, internat în Spitalul Universitar Bucureşti şi aflat sub perfuzii de peste o săptămână, a început greva foamei pentru a obţine respectarea dreptului său legitim (atât personal, cât şi în calitate de preşedinte al Asociaţiei „21 Decembrie 1989”) de a obţine o copie a integrală a dosarului Revoluţiei, conform deciziilor Curţii Europene a Drepturilor Omului căreia i s-a adresat în 2007 după epuizarea mijloacelor de aflare, prin intermediul justiţiei, a adevărului despre crimele din decembrie 1989 şi 13-15 iunie 1990.

Concertul de pe 9 octombrie e un prilej de solidarizare cu protestul unuia dintre puţinii oameni care încă mai speră în dreptate pentru morţii şi răniţii Revoluţiei.
Pentru informaţii suplimentare, nu ezitaţi să ne contactaţi:
persoană de contact: Matei Ionut
Tel. 0721509538
Email: asoc21decembrie@yahoo.com

Vă mulţumim şi vă aşteptăm,

Asociaţia „21 Decembrie 1989”

2 comentarii:

  1. ce stim acum despre Doru Maries, este in continuare la Spitalul Universitar?

    RăspundețiȘtergere
  2. Aveti datele Asociatiei, acolo puteti sa aflati toate amanuntele care va intereseaza.

    RăspundețiȘtergere

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.