22 sept. 2009

Incepe.


Ieromonahi (calugari-preoti) ce isi gasesc linistea in bratele mirenilor, garnituri de tren pline cu oameni ce sar de pe sine si paralizeaza zone intregi de activitate, alarme cu bomba, zeci de incendii pornite in miez de noapte, o capitala prabusita sub starea de "santier" si cate si mai cate nenorociri, care odata cu ele aduc intreg carnavalul de "activitati specifice", asa cum numesc autoritatile, toata neputinta unui sistem ce a inceput sa culeaga roadele sadite in cei peste 20 de ani de haos si hotie.

Ceea ce pentru unii parea o metafora sau o exagerare iata ca acum devine o realitate. In discutiile pe care le-am purtat cu monahi, cu ziaristi, cu artisti, cu diferiti oameni de cultura sau cu oameni simpli pe care ii intalnesc in incursiunile pe care le am in tara, am avut mereu sentimentul ca suntem complet nepregatiti. Ca ne va gasi acest moment cam cum a gasit-o revolutia din decembrie 1989 pe coana Leana...Adica pe dinafara si total mirata.

Sub semnul fatalismului, cu indiferenta si implicare doar in propria noastra "dezvoltare" asa am parcurs si drumul pana in acest moment. "Atata vreme cat nu mi se intampla mie...nu ma bag, nu ma deranjeaza" asa sta scris in inimile si mintea multora.

Dar asta nu va opri cu nimic nici macar nu va incetini tavalugul creat anume la umbra lasitatii si a confortului nostru. Ce fac cei care trebuie sa intervina? "Cei alesi" asa cum sunt numiti de catre media. Fug! "Noi nu am stiut...noi nu am crezut...noi nu am vazut" Fug cu nesimtirea cu care te-au mintit sa fi un om corect. Sa nu minti, sa nu furi...Sa fi un om cinstit. De restul s-au ocupat ei!

Acum in goana lor nebuna catre intunecimea de unde isi trag seva, inebuniti sa apuce si acolo un loc mai in fata au uitat sa iti spuna, macar ca au trait boiereste de pe urma ta cu tot cu copiii si nepotiii ce isi plimba pudelii pe sub nasul tau, trezeste-te, incepe!
Fotografie realizata de Dinu Lazar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.