28 mar. 2009

Buna dimineata Romania.


Mai am 4 ore pana cand Seba vine sa ma ia. Ne vedem cu Calin la sala si pornim spre un loc ce ma cheama de peste zece ani. Alexe pare ca ne va urma cu Zamfira lui mandra, dupa ora 8, sa ne asigure regruparea. Hmmm…nu se lasa Balou!

Tot el ma izbea cu capul de realitate. De mioritic, de pamant, de… asa cum face de cand eram pusti. Asa cum face el toate. Caci face! Si face tare fain. Intr-un fel de ramai blocat in proiectele lui ani buni! Pe unii chiar ca ii face sa-si construiasca proprile “debuse-uri” pastrandu-le un scaun mai in fata atunci cand incep rataceala de cu “noaptea in cap…”

Insa despre Alexe nu pot sa povestesc. Pe el il cant prin cantecele mele si il sabotez discret rupand cate unul din cele saisprezece scaune, in speranta ca il vindec. Eu…
Dar el continua sa cumpere si sa primeasca.

Si nici despre locul asta nu pot povesti, desi am sa scriu un rand si am sa pun o fotografie de va vrea Dumnezeu sa ne intoarcem sanatosi, macar ca mai starnesc vreun “trupete” dintre cei ce ma viziteaza pe aici, sa ma injure mai cu sarg.

Locul acesta il adulmec printe spaime de vise ce ma arunca electrocutat in realitatea lor…
L-am “vazut” povestit si de prosti si de isteti. Ba i-am gasit si ceva fotografii facute cu savoniere de mii de pixeli, cumparate in rate de prin carfo-nebunile post-coitus…

Printre contracte si termene. Printre impozite, vanzatori de suflete si rani ce se incapataneaza sa supureze, ii aud tanguitul. Aud de prin daramaturile in care m-am adapostit, ooof...Saroyan mare dreptate avea sireacu cu oamenii lui de prin caverne...”astia devin extrasenzoriali, dom’le”. Sau cum ma oblojea Liana, citand umar la umar pe invatatoarea din clasa a 3…care imi scria in carnetul de note, mesaje catre Mama:

”Copilul dumneavoastra doamna Vurtejanu, este oligofren”

Dar Liana avea scoala, nu ca biata mea invatatoare. Si mai era si iubita mea. Si zicea si mai fain:
“Oameni cu nevoi speciale voi…”

In fine…Nu as fi povestit despre asta. Mai ales acum. Mai ales aici…Pornesc aproape sigur, linistit si curand spre noi intalniri ce isi vor cere tainul.

Dar puteti voi crede...minunea lumii? Pai daca o scriu, se termina "Dex-ul" la expresii gen “asa nu...”

Sa fi angajat ca actor profesionist intr-o Televiziune Nationala (una dintre antenele lui felix) prin e-mail...? Pe gsm sa ti se negocieze onorariul, majorat exceptional cu 200.000 de lei vechi? Trei milioane cu totul, altfel...

Pai nu merita sa mergi sa ii vezi pe istetii astia? Spune-ti voi! Cum sa scapi asa ocazie??? Oare filmarea se face pe IPOD?

Mesajul de la ora 11 de pe nr. meu de telefon - 0722.414.972:

Pentru luni 30 martie aveti de filmat la fetele marinarului din 68 secv 7. Este pe mail. O sa va sune de la transport sa va informeze despre ora si locatie.

Intelegeti cred, ca mesajul este copiat exact.

Sa va spun cum il cheama? Sa va spun cati ani de scoala are? Si ce scoala are? Sa va spun ce functie are? Sa va spun…? Ce sa va mai spun?

Ma duc la ale mele. "Oligofren" sau cu "nevoi speciale", insa cu gandul la Lumina si la Dumnezeu!

Buna dimineata Romania. Sa iti fie bine!

PS: Fotografia este luata din fata blocului meu - soseaua Nicolae Titulescu, sectorul 1 Bucuresti...Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.