16 mai 2008

Martea la Urban


Sunt 10 ani de cand nu l-am vazut pe scena. Acolo unde ii este locul. Acolo unde isi doreste sa existe. Locul pentru care a fost pregatit, locul in care respira cu adevarat !

Aaa...da! Spate sau lateralul lui HI-Q, apoi vocea unuia intitulat “Fitzz“, mai pe la Voltaj, mai pe Tv, si restul imi scapa, il mai vazusem, il mai auzisem...

Isi luase nume de stea si apelativul de “Dj”.Insa el exista pentru mine, in primul rand ca Actor.

El respira, paseste, rosteste si tine publicul cu zambetul pe buze, pentru ca este in primul rand Actor.

Chiar martea, chiar 13, chiar fara sunetist, fara regizor, fara afise colorate cu poze. Fara mufa care sa functioneze la chitara imprumutata de la talentata lui iubita...care pune camera de filmat, nu ezita sa ii dea replica, il ajuta cu recuzita. Cu un barman ce ii incarca playlistul muzical si ii regleaza volumul microfonului cand prea tare, cand prea incet, intr-un mic barulet lipit de biserica armenilor, in inima mamutului bucurestean, am fost foarte bucuros ca l-am putut admira.

In pofida tuturor piedicilor, actorul Dan Robert Badea, absolvent al Academiei de Teatru si Film din Bucuresti, ultima promotie a unui eminent profesor si exceptional actor pe numele sau Dem Radulescu, in pofida tuturor greutatiilor nascute de un astfel de one-man show, isi incheie recitalul cu fruntea sus in aplauzele publicului.

Sunt mandru de “praslea” clasei noastre !
A reusit de unul singur sa isi creeze un show dinamic, vesel si complet inedit, acum cand mai toti apeleaza la vulgaritate si extra-mega-fantastic-emo-alternativ...

Un actor cu o chitara, te fac sa uiti razand de gri-ul ce tinde sa ne inghita.
Multumesc Danut, multumesc Ana–Maria, pentru toata munca si dragostea voastra.

Va recomand si voua sa lasati actorii pe scene. Ei stiu ce sa faca acolo. Mergeti si convingeti-va singuri !Martea la Urban, langa biserica armenilor, de la 9 p.m.

PS Fotografia este un cadou pentru tine. Realizata in anul 1988, ea este un montaj dintr-o fotografie pe care o voi publica candva.

Un comentariu:

  1. apropos de Urban , fara nici o legatura cu articolul de mai sus. Suntem si noi trei frati acasa si avem un blog

    http://antiurban.blogspot.com/

    Multam` mult domnule V. Sper sa nu fie considerat spam - nu asta a fost intentia!

    RăspundețiȘtergere

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.